MediaWatch

To kanalchefer forlader DR

Både DR2 og P1 skal finde nye ledere, efter kanalcheferne for de to kanaler har valgt at forlade deres poster.

DR skal på jagt efter nye chefer til DR2 og P1. Både Michael Thouber og Anders Kinch-Jensen har nemlig valgt at sige deres job som kanalchefer op.

På DR2 har Michael Thouber været kanalchef siden 2012. Han fratræder sin stilling, fordi han er blevet tilbudt og har takket ja til et tilbud om at blive direktør for Kunsthal Charlottenborg. Michael Thouber tiltræder i sit nye job 1. september.

"Jeg kommer til at savne Michael på holdet, selv om jeg har fuld forståelse for, at han har valgt at sige ja til et spændende tilbud. Michael har de sidste tre år haft ansvaret for DR2 og har på kort tid formået at udvikle kanalen i en retning med større vægt på markant journalistik og aktuelle dagsordener," siger DR's mediedirektør Gitte Rabøl i en pressemeddelelse.

Nyt job fra 1. oktober

Hos P1 slutter Anders Kinch-Jensen en lang karriere i DR. Efter flere stillinger på bl.a. P3 og P4 blev han i 2001 chef for P1.

"Anders har i den grad sat sit præg på P1. Han har været kanalchef i mere end 14 år og har i den periode været garanten for, at   P1 på én gang har kunnet være publicistisk fyrtårn og Danmarks suverænt mest lyttede taleradio.   Jeg har stor respekt for det professionelle og dedikerede stykke arbejde, Anders har udført, og vi er mange der kommer til at savne ham, når han forlader DR," siger mediedirektør Gitte Rabøl.

Anders Kinch-Jensen skal fra 1. oktober være skoleleder på FOF Odense-Fredericia-Middelfart. Posten som kanalchef for P1 overtages midlertidigt af radiochef Tor Arnbjørn.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Salg af Chapter, sparerunde hos Sjællandske, nyt fra magasinbranchen samt forhandlinger i produktionsbranchen er blandt de større sager, der rullede ind i ugens løb i Mediedanmark. Få et overblik med denne uges briefing.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs