Storfusion giver Nordisk Film TV og Mastiff fælles ejer

De to internationale tv-produktionsselskaber Banijay Group og Zodiak Media er i dag blevet enige om at fusionere til én.

To førende selskaber indenfor tv-udvikling og produktion, Banijay Group og Zodiak Media, er i dag blevet enige om at fusionere, skriver de i fælles pressemeddelelse.

De lægger således deres programkataloger og produktionsenheder sammen til én. De danner også en fælles salgsenhed.

Selskaberne står bag nogle af de største tv-producenter i Danmark. Det franskejede Banijay har siden 2009 ejet Nordisk Film TV, mens Zodiak er moderskib for Mastiff, der bl.a. producerer Vild med dans for TV 2.

Konsolideringen følger kort efter en anden international storfusion inden for tv-produktion. For nylig smeltede mellem Shine Group, Endemol og Core Media Group sammen. Det har bl.a. dannet en ny nordisk spiller, Endemol Shine Nordics, hvor danske Metronome indgår.

Fusionen mellem Zodiak og Banijay skaber en af verdens største uafhængige produktions- og distributionsenheder med en omsætning på én mia dollar. Den nye gruppe vil få en tilstedeværelse i 18 territorier med produktion af drama, factual og reality underholdning, doku-dramaer, børne-tv og meget andet.

Stéphane Courbit udnævnes til bestyrelsesformand, og Marco Bassetti bliver direktør for det fusionerede selskab.

 

Nordisk Film TV har rundet 300 mio. i omsætning

Metronome: Storfusion konsoliderer os i top tre 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også