MediaWatch

TV 2 trækker sig fra filmprojekt om kronprinsen

TV 2 investerede i udvikling af filmprojektet ”Frederiks unge år”, men trækker sig fra at støtte filmens produktion.

Foto: MORTEN LANGKILDE/POLFOTO/ARKIV

Fremtiden for et planlagt filmprojekt om kronprins Frederiks liv i 90’erne synes usikker, skriver Her&Nu.

Filminstituttet har givet 560.000 kroner i manuskript- og udviklingsstøtte, og TV 2 har ifølge MediaWatchs oplysninger tildelt projektet en mindre støtte. Men tv-selskabet har siden trukket sig fra filmen, som Nordisk Film vil producere.

"TV 2 bidrog økonomisk til udviklingen af filmprojektet ”Frederiks unge år”, men valgte siden ikke at støtte filmens produktion, det er korrekt. TV 2 modtager langt flere forslag til film, end det er muligt at støtte, og TV 2 valgte altså ikke at prioritere ”Frederiks unge år”, siger seniorredaktør og filmindkøber på TV 2, Anders Leifer, til Her&Nu.

Ny kongehus-serie fik kold skulder fra tv-selskaber  

Kilder siger, at ”Frederiks unge år” står og falder med en tv-station, der vil bidrage til produktionsomkostningerne.

Hos Nordisk Film understreger man dog, at filmen ikke er helt droppet. Direktør for Nordisk Film Produktion Henrik Zein siger til Her&Nu, at projektets primus motor, Christian Tafdrup, lige nu har travlt med sin film ”Forældre”. Derfor er der ikke nyt omkring projektet.

Mere fra MediaWatch

Rørbye Rønn afliver spekulation om store biograffilm på DRTV

Maria Rørbye Rønn glæder sig over, at politikerne letter på detailstyringen af public service-stationen og giver DR en større fleksibilitet til at kunne omstille sig digitalt. Men hun afviser, det vil ændre i konkurrencesituationen i forhold til private medier.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs