MediaWatch

TV 2 trækker sig fra filmprojekt om kronprinsen

TV 2 investerede i udvikling af filmprojektet ”Frederiks unge år”, men trækker sig fra at støtte filmens produktion.

Foto: MORTEN LANGKILDE/POLFOTO/ARKIV

Fremtiden for et planlagt filmprojekt om kronprins Frederiks liv i 90’erne synes usikker, skriver Her&Nu.

Filminstituttet har givet 560.000 kroner i manuskript- og udviklingsstøtte, og TV 2 har ifølge MediaWatchs oplysninger tildelt projektet en mindre støtte. Men tv-selskabet har siden trukket sig fra filmen, som Nordisk Film vil producere.

"TV 2 bidrog økonomisk til udviklingen af filmprojektet ”Frederiks unge år”, men valgte siden ikke at støtte filmens produktion, det er korrekt. TV 2 modtager langt flere forslag til film, end det er muligt at støtte, og TV 2 valgte altså ikke at prioritere ”Frederiks unge år”, siger seniorredaktør og filmindkøber på TV 2, Anders Leifer, til Her&Nu.

Ny kongehus-serie fik kold skulder fra tv-selskaber  

Kilder siger, at ”Frederiks unge år” står og falder med en tv-station, der vil bidrage til produktionsomkostningerne.

Hos Nordisk Film understreger man dog, at filmen ikke er helt droppet. Direktør for Nordisk Film Produktion Henrik Zein siger til Her&Nu, at projektets primus motor, Christian Tafdrup, lige nu har travlt med sin film ”Forældre”. Derfor er der ikke nyt omkring projektet.

Mere fra MediaWatch

Medie: Regeringen lægger op til ny filmforpligtelse

I et aftaleudkast til de afsluttende forhandlinger om medieforliget fremgår det ifølge Finans, at DR og TV 2 på ny kan blive underlagt den såkaldte filmforpligtelse. Den blev ellers afskaffet i 2018, men siden har filmbranchen kritiseret udviklingen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs