MediaWatch

DR: OL er kernen af public service

Både DR og TV 2 øjner muligheder for at sende fra de Olympiske Lege i fremtiden, selvom rettighederne er blevet købt af Discovery.

Foto: Felipe Dana/AP/Polfoto/Arkiv

Ligesom TV 2 håber DR, at det stadig vil være i stand til at sende fra De Olympiske Lege i fremtiden, selvom rettighederne til legene fra 2018-2024 er tilfaldet den globale tv-koncern Discovery Communications.

"Jeg kan konstatere på de meddelelser, som jeg har læst i løbet af dagen, at det virker som om, at Discovery i en del lande vil sælge nogle af rettighederne videre til nogle af free-to-air-kanalerne. Så derfor kan det godt være, der er nogle muligheder," siger chefkonsulent Jan Rosendal, der køber sportsrettigheder for DR.

Fortjener landsdækkende tv

Public service-stationen betegner De Olympiske Lege, hvor sommerdelen klart er den største set med danske tv-øjne, som et klassisk DR-produkt.

"Det er et produkt, som er yderst interessant for os, og det er et produkt, som sportsmæssigt er kernen af public service, fordi vi her kommer rundt om alle de små sportsgrene, som her har deres helt store øjeblik," siger Jan Rosendal.

"Det er noget, som skal på landsdækkende tv, synes vi," siger han.

Overgået af milliard-bud

Lige som tidligere havde DR og TV2 budt på rettighederne sammen gennem European Broadcasting Union (EBU), der består af mere end 70 public service-medier fra hele Europa.

Aftalen om tv-rettighederne på det europæiske marked til de to vinter-OL og to sommer-OL, som perioden omfatter, har en værdi af 1,3 milliarder euro, skriver det tyske nyhedsbureau dpa.

TV 2 og DR deler OL i Rio i sommeren 2016.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Flere historier om mediekoncerners sparerunder, Disneys søsætning af første nordiske produktion og opkøbet af it-medie har alle været med til at præge nyhedshimlen over Mediedanmark i denne uge. Få overblikket her.

Politiken-ledelse nedbringer antallet af fyringer

Fire af de varslede fyringer er nu erstattet med frivillige fratrædelser. Medarbejderne har ”en stærk forventning” om, at de videre forhandlinger vil føre til, at antallet af fyringer ender på nul.

Jyllands-Posten indleder forhandlinger om frivillige fratrædelser

Medarbejderne er vendt tilbage til arbejdet, fordi de oplevelser, at ledelsen nu åbner for reelle forhandlinger om vilkårene for afskedigelser af seks redaktionelle medarbejdere. Der er indledt individuelle forhandlinger om frivillige fratrædelser, bekræfter ansv. chefredaktør Jacob Nybroe.

Poul Madsen trækker sig fra Den Uafhængige

Små tre måneder efter at være tiltrådt som arbejdende bestyrelsesformand og medejer af Den Uafhængige er Poul Madsen stoppet i begge roller. Han fortsætter dog som mediets ”gode ven”.

Jysk Fynske-ledelse genovervejer alle udviklingsprojekter

Mediekoncernens omkostninger stiger med tocifret millionbeløb i 2023, mens indholdssalget er udfordret af inflation og stramme budgetter. Derfor skal alle udviklingsprojekter genevalueres – herunder lokalsatsningen med 24 digitale betalingsmedier, som adm. direktør ikke kan love at holde hånden under.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs