DR: OL er kernen af public service

Både DR og TV 2 øjner muligheder for at sende fra de Olympiske Lege i fremtiden, selvom rettighederne er blevet købt af Discovery.
Foto: Felipe Dana/AP/Polfoto/Arkiv
Foto: Felipe Dana/AP/Polfoto/Arkiv
RITZAU/CHRISTIAN CARLSEN

Ligesom TV 2 håber DR, at det stadig vil være i stand til at sende fra De Olympiske Lege i fremtiden, selvom rettighederne til legene fra 2018-2024 er tilfaldet den globale tv-koncern Discovery Communications.

"Jeg kan konstatere på de meddelelser, som jeg har læst i løbet af dagen, at det virker som om, at Discovery i en del lande vil sælge nogle af rettighederne videre til nogle af free-to-air-kanalerne. Så derfor kan det godt være, der er nogle muligheder," siger chefkonsulent Jan Rosendal, der køber sportsrettigheder for DR.

Fortjener landsdækkende tv

Public service-stationen betegner De Olympiske Lege, hvor sommerdelen klart er den største set med danske tv-øjne, som et klassisk DR-produkt.

"Det er et produkt, som er yderst interessant for os, og det er et produkt, som sportsmæssigt er kernen af public service, fordi vi her kommer rundt om alle de små sportsgrene, som her har deres helt store øjeblik," siger Jan Rosendal.

"Det er noget, som skal på landsdækkende tv, synes vi," siger han.

Overgået af milliard-bud

Lige som tidligere havde DR og TV2 budt på rettighederne sammen gennem European Broadcasting Union (EBU), der består af mere end 70 public service-medier fra hele Europa.

Aftalen om tv-rettighederne på det europæiske marked til de to vinter-OL og to sommer-OL, som perioden omfatter, har en værdi af 1,3 milliarder euro, skriver det tyske nyhedsbureau dpa.

TV 2 og DR deler OL i Rio i sommeren 2016.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også

TV 2's årsregnskab gav anledning til flere tophistorier fra MediaWatch i ugens løb. | Foto: Pr/ Tv 2 Danmark

Briefing: Ugen i mediebranchen