MediaWatch

Connie Hedegaard til danske medier: Kom op af skyttegravene

Formanden for public service-udvalget opfordrer til, at diskussionen om fremtidens public service kommer til at minde mindre om en skyttegravskrig.

Foto: Torben Stroyer/Jyllands-Posten

Frem til udgangen af 2016 udtænker public service-udvalget, hvordan fremtidens public service kan skrues sammen.

Formanden for udvalget, tidligere minister og EU-kommisær Connie Hedegaard, opfordrer i et debatindlæg på Altinget.dk, til konstruktiv dialog mellem de danske medier.

"Det, jeg håber, er, at vi kunne komme lidt væk fra den traditionelle skyttegravskrig, hvor nogle indædt forsvarer tingene (inklusive DR), som de er, mens andre grundlæggende vil lægge så mange hindringer i vejen for DR og de andre public service-initiativer, at man i realiteten tilbyder dem død ved langsom kvælning, hvor public service, som vi kender det, dør ud med den generation, der stadig ser og hører public service-mediernes tilbud på de traditionelle platforme," skriver Connie Hedegaard i indlægget og fortsætter:

"Dér, hvor diskussionen bliver langt mere interessant – og svær! – er jo i mellemscenarierne. Enhver kan finde argumenterne for business as usual. Det er heller ikke svært at sige: skrot public service og skrot licensen. Det svære er at finde ud af, hvordan man kan modernisere og ajourføre public service-mediernes opgave og raison d'etre – samtidig med at det er muligt for konkurrenterne at udvikle en forretningsmodel, hvor man kan tjene penge på kvalitetsjournalistik."

Arbejder halvandet år endnu

Public service-udvalget er en del af den medieaftale, som Folketinget vedtog sidste år. Udvalget arbejder frem til 1. januar 2017 og skal præsentere scenarier for, hvordan den danske public service kan eller bør udvikle sig i fremtiden.

Som et led i processen er det muligt for en lang rækker parter at komme med høringssvar til udvalget. Den mulighed har bl.a. Danske Medier benyttet sig af, og her argumenterer de private mediers organisation for brugerbetaling på dr.dk.

Ud over Connie Hedegaard sidder bl.a. tidligere generaldirektør i DR Christian Nissen og tidligere programchef på TV 2 Keld Reinicke i public service-udvalget.

Mere fra MediaWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs