MediaWatch

Her og Nu: Originalerne fortsætter i X Factor

DR har igen reserveret dommerstolene i næste X Factor-sæson til trekløveret, der oprindeligt også lancerede DR's store underholdningssucces op hovedkanalen.

DR var ikke længe om at bestille en niende sæson af X Factor efter vinderen af den seneste udgave af talentshowet var fundet.

Allerede i slutningen af marts kunne den faste producent bag, Blu, sætte produktionen i kalenderen til efteråret, og nu har DR også hyret dommerhold til sæsonstart ifølge Her og Nu.

Ansvaret for 2016-talenterne bliver igen lagt i hænderne på det originale musikerteam Lina Rafn, Remee og Thomas Blachman, skriver ugebladet.

Trekløveret lancerede X Factor på DR i 2008 og 2009, hvorefter forskellige dommere har indtaget studiet indtil de originale tre vendte tilbage igen i 2014 og 2015.

X Factor har igennem alle otte sæsoner været blandt de mest aboslut sete underholdningsprogrammer med et niveau godt over millionen. Finalen i marts i år trak 1,6 mio. seere, og selve afgørelsen røg op i 1,8 mio.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Flere historier om mediekoncerners sparerunder, Disneys søsætning af første nordiske produktion og opkøbet af it-medie har alle været med til at præge nyhedshimlen over Mediedanmark i denne uge. Få overblikket her.

Politiken-ledelse nedbringer antallet af fyringer

Fire af de varslede fyringer er nu erstattet med frivillige fratrædelser. Medarbejderne har ”en stærk forventning” om, at de videre forhandlinger vil føre til, at antallet af fyringer ender på nul.

Jyllands-Posten indleder forhandlinger om frivillige fratrædelser

Medarbejderne er vendt tilbage til arbejdet, fordi de oplever, at ledelsen nu åbner for forhandlinger om vilkårene for afskedigelser af seks redaktionelle medarbejdere. Der er indledt individuelle forhandlinger om frivillige fratrædelser, fortæller ansv. chefredaktør Jacob Nybroe.

Poul Madsen trækker sig fra Den Uafhængige

Små tre måneder efter at være tiltrådt som arbejdende bestyrelsesformand og medejer af Den Uafhængige er Poul Madsen stoppet i begge roller. Han fortsætter dog som mediets ”gode ven”.

Jysk Fynske-ledelse genovervejer alle udviklingsprojekter

Mediekoncernens omkostninger stiger med tocifret millionbeløb i 2023, mens indholdssalget er udfordret af inflation og stramme budgetter. Derfor skal alle udviklingsprojekter genevalueres – herunder lokalsatsningen med 24 digitale betalingsmedier, som adm. direktør ikke kan love at holde hånden under.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs