MediaWatch

Amerikansk storbank anbefaler TDC-aktie

Opdateret kl. 15.47 - Bank of America - Merrill Lynch blåstempler køb af TDC-aktier over for investorer.

Foto: PR, TDC

Opdateret kl. 15.47 - TDC bærer med store investeringer førertrøjen på netværkssiden på det danske mobilmarked, og da selskabet samtidig ser ud til at have bremset kundeflugten, er teleaktien nu blevet interessant at kaste penge efter.

Det vurderer den amerikanske storbank Bank of America - Merrill Lynch, der blandt andet af de årsager hæver anbefalingen af TDC-aktien til "køb" og løfter kursmålet til 59 kr. fra 51 kr.

"TDC har nu en markant kvalitetsfordel i Danmark på mobil, selvom selskabet har haft fald i omsætningen inden for mobil de sidste fem år," skriver banken i en analyse, hvor den blandt har sammenlignet download-hastigheder på tværs af netværkene.

Bank of America - Merrill Lynch mener, at TDC's 4G-net er halvanden gang foran den nærmeste konkurrent på det område.

Den amerikanske bank venter, at TDC i resten af 2015 vil være i stand til at have en svag kundevækst (0-5000) inden for mobil efter en lang periode, hvor kunderne er skiftet væk fra det danske selskab.

Banken vurderer, at TDC vil være i stand til at mindske kundeafgangen ved blandt andet at sælge abonnementer med mere forskelligt indhold i pakkerne.

Nye tilbud bidrager positivt

Den amerikanske storbank tror på, at en række nyligt søsatte TDC-initiativer vil slå igennem i anden halvdel af året.

Det gælder blandt andet beslutningen om at give TDC-kunderne fri data frem til 31. juli, hvor Bank of America venter, at teleselskabet vil være i stand til at justere taksterne, når tilbuddet om fri data ophører.

Af andre initiativer peger den amerikanske storbank på abonnementet Telmore-Play, hvor prisen er blevet sat ned med 20 pct. siden introduktionsprisen.

Selvom det alt andet lige er lig med en lavere omsætning per kunde (ARPU), vil det ifølge Bank of America Merrill Lynch formentlig give et øget salg og samtidig vil det trods den lavere pris fortsat trække den samlede omsætning per kunde opad.

Desuden vurderer banken - på linje med de fleste andre iagttagere - at den kommende fusion mellem Telia og Telenor på lidt længere sigt vil være positivt for selskaberne på det danske mobilmarked, der efter fusionen tæller TDC, teleselskabet 3 og altså Telia/Telenor.

Sverige og Norge tegner lyst

Den amerikanske bank har også kigget på TDC's norske og svenske forretning, hvoraf særligt førstnævnte er blevet vigtigere for den danske telekoncern efter opkøbet af kabel-tv-selskabet Get sidste år.

Banken kalder forretningen i det norske for "robust", og ser at der er mulighed for Get for at gå ind på mobilmarkedet, efter at Teliasoneras køb af Tele2s norske afdeling har åbnet for muligheden.

TDC-aktien stiger fredag 2,5 pct. til 52,80 kr. og tager en plads næstøverst i det danske C20 Cap-indeks. Teleaktien er siden nytår steget med 11,8 pct.

/ritzau/FINANS

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Salg af Chapter, sparerunde hos Sjællandske, nyt fra magasinbranchen samt forhandlinger i produktionsbranchen er blandt de større sager, der rullede ind i ugens løb i Mediedanmark. Få et overblik med denne uges briefing.

Læs også

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs