MediaWatch

Mindst 2.000 mistænkte tv-pirater har fået hilsen fra filmbranchen

Mere end 2.000 danskere har fået brev med opfordring til at betale 1500 kr. i kompensation for at have piratdownloadet film.

Tilslutningen stiger fra filmbranchen til et tiltag, der bekæmper piratdownload af film, skriver Berlingske.

Initiativet gik i gang i slutningen af sidste år, hvor danske advokater på vegne af de amerikanske rettighedshavere til filmen "Dallas Buyers Club" sendte breve ud til indehavere af internetforbindelser, der blev kædet sammen med ulovlighed download af spillefillmen. Brevet opfordrede til at betale 1.500 kr. i kompensation og en advarsel om et muligt juridisk efterspil, hvis ikke pengene blev betalt.

Siden har de danske advokater fået flere kunder fra filmbranchen, der er klar til at gå samme vej for at bekæmpe ophavsretskrænkelser.

"Vi er ikke så glade for at gå ud med et specifikt tal, men vi er på den anden side af 1.000 breve. Og vi er også på den anden side af 2.000," siger Jeppe Brogaard Clausen, partner i advokatfirmaet Njord.

Han uddyber, at de nye klienter tæller rettighedshavere til mellem otte og ti blockbusterfilm.

Brevene har fået en blandet modtagelsen ifølge advokaten. Nogle erkender og betaler, mens en stor gruppe ignorerer henvendelsen. Ifølge Jeppe Brogaard Clausen gælder det for mere end 10 pct. af modtagerne.

Han siger endvidere, at civile sagsanlæg kan komme på tale, men afviser indtil videre politianmeldelser af de mistænkte tv-pirater.

Mere fra MediaWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs