MediaWatch

Simi Jan bekræfter: Det er mig i bin Laden-brev

TV 2's Simi Jan bekræfter, at hun er nævnt i et brev fra Osama bin Laden, som udbad sig informationer om hende.

To danske journalister er nævnt i et brev fra Osama bin Laden, som i 2010 bad om informationer på journalister tilknyttet den danske avis, der "fornærmede profeten Muhammed".

Simi Jan, journalist ved TV2, bekræfter over for Ritzau, at hun er den ene person, som er nævnt i det hidtil hemmeligholdte brev, skrevet af den tidligere al-Qaeda-leder og sendt til et andet højtstående medlem.

"Det er mig, for jeg blev gjort opmærksom på det allerede dengang. Det tog vi ikke så ilde op, for Danmark er i al-Qaedas søgelys. Jeg kan ikke give så mange detaljer, men jeg fik at vide, at vi var nævnt," siger hun.

Brevet er dateret 26. september 2010 og er sendt til Atiyah Abd al-Rahman, et dengang ledende medlem af al-Qaeda.

Året efter blev Osama bin Laden dræbt af specialtrænede soldater i Pakistan.

Danmark nævnt i nye breve

De amerikanske styrker beslaglade 2,7 terabyte data fra huset med dokumenter og andet materiale, som offentliggøres løbende af de amerikanske myndigheder.

Onsdag blev en række nye breve lagt frem af de amerikanske myndigheder. En gennemgang viser, at Danmark er nævnt mindst tre gange.

Brevet fra Osama bin Laden er underskrevet Zamray, hvilket menes at være et alias for al-Qaeda-lederen.

Han beder om at få oplysninger på de to journalister.

"Det skal ske, med guds vilje," lød svaret fra al-Rahman, som i brevet er kendt under sit formodede alias Sheik Mahmud.

Jan: Forventeligt efter postyr

Simi Jan er ikke overrasket over, at hun er nævnt i brevet.

"Det kommer ikke bag på mig, at man som dansker i offentlighedens lys og med postyret fra Muhammed-tegningerne ender i sådan et dokument," siger hun.

I brevet henviser bin Laden til to unavngivne journalister, som blev sortlistet af Pakistan. Ud over Simi Jan drejer det sig ifølge Berlingske DR's korrespondent Puk Damsgaard.

Den pakistanske avis "The Nation" skrev i 2010 i sin engelske version, at to danske journalister blev sortlistet af Pakistan, som de dækkede for landsdækkende medier. Men det blev afvist af medierne og Simi Jan selv.

Brevet fra bin Laden er dateret en måned efter.

/ritzau/

Mere fra MediaWatch

Podimo-partnerskab åbner dør til podcastmarkedet for Drive

En aftale om undersøgende journalistiske podcastserier til Podimo er første skridt mod en egentlig lydafdeling i produktionsselskabet Drive, der hidtil kun har lavet tv. Broadcasterne efterspørger i højere grad lydkompetencer, lyder det fra producent.

Portræt: Pernille Holbøll er både en kontant eksekvator og "et suverænt valg"

Pernille Holbøll er steget til vejrs i Mediedanmark og træder nu ind som ansv. chefredaktør på B.T. Tidligere chefer og kolleger beskriver hende som en af de bedste i branchen til at eksekvere på de digitale strategier, men også hvordan hun har været både kontant og utålmodig, men har gennemgået en udvikling som leder de seneste år.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs