MediaWatch

Minister beklager udbrud mod journalist

Transportminister Magnus Heunicke (S) og hans rådgiver var rasende på en fynsk journalist. Nu beklager han.

Transportminister for Magnus Heunicke (S) og særligt hans kommunikationsrådgiver Rasmus Jønsson var rasende, da de konfronterede en journalist fra TV 2 Fyn efter et kritisk interview søndag.

Årsagen var, at journalisten havde viderebragt en række borgeres utilfredshed med håndteringen af Langeskov Station på Fyn, der stadig er under opbygning. Stationen ligger mellem Odense og Nyborg og koster næsten 70 mio. kr. I 2010 lovede den daværende transportminister Hans Christian Schmidt (V), at IC3-togene ville stoppe på stationen, men den plan er imidlertid ændret, fordi kundegrundlaget ifølge DSB ikke er højt nok.

Journalisten fortalte, at flere borgere mener, at beslutningen er et "løftebrud", og netop det udtryk var noget af det, der fik ministeren og hans rådgiver til at reagere skarpt.

Efter TV2 Fyn offentliggjorde optagelserne af udbruddet, valgte Magnus Heunicke at undskylde sin opførsel

Video: TV 2 Fyn

"Det er egentlig den vej, vi ikke skal gå, og det beklager jeg dybt og jeg kan godt forstå, hvis den pågældende journalist og redaktionen synes, at det er at gå over grænsen. Det synes jeg også selv, og det beklager jeg dybt," siger Magnus Heunicke til TV 2/Fyn.

TV 2 Fyn: Derfor bruger vi skjult kamera

Esben Seerup, direktør, TV 2 Fyn, skriver i en tekst tilknyttet optagelserne af den utilfredse duo, at TV 2 Fyn ikke normalt bruger skjult kamera eller lader kameraet køre, når et interview er overstået, men at dette tilfælde var særligt.

"Årsagen er, at vi dermed kan dokumentere, hvordan en minister og en kommunikationsrådgiver reagerer – rasende og vredt - fordi en journalist har stillet en række, helt relevante spørgsmål, som den samme minister og kommunikationsrådgiver i ugevis har forsøgt at undgå at svare på," skriver Esben Seerup.

TV 2 Fyn havde siden den 21. april forsøgt at få svar på spørgsmålet om problematikken omkring Langeskov Station fra ministeren, men det var ifølge Esben Seerup blevet afvist af bl.a. kommunkationsrådgiver Rasmus Jønsson.

I et interview med fagbladet Journalisten fortæller Mette Kimose, at hun er stolt over TV2 Fyns håndtering af situationen, der fandt sted til et arrangement på den gamle Lillebæltsbro søndag.

"Jeg gentager jo bare, hvordan mange borgere i Langeskov oplever det.  Jeg repræsenterer det fynske folk og de problemstillinger, vi står med på Fyn. Og mange her på Fyn opfatter det som et løftebrud," forklarer hun til Journalisten.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Smal medieaftale i hus, mediedistributører forventer højere priser, borgerlige varsler tilbagrulning af forlig, endnu en streamingtjeneste gør indtog i Norden og ny virksomhed vil give podcasts international succes. Vi tager en rundtur i uge 21 i Mediedanmark.

K-ordfører kalder skrottet some-lovforslag for tidsspild

Et lovforslag, som skulle forpligte bl.a. sociale medier til at fjerne ulovligt indhold inden for 24 timer, er bremset af EU-Kommissionen. Konservatives erhvervs- og forbrugerordfører mener, lovforslaget fra begyndelsen skulle have været udformet anderledes.

Debat: Medieforhandlingerne viser skræmmende mangel på viden

Resultatet af medieforliget er et skævvredet mediemarked, hvor regeringen med pincet vil udpege, hvilke medier og hvilket indhold, der fortjener politikernes nåde. Sådan lyder det fra direktør i Danske Medier, Mads Brandstrup, i dette debatindlæg.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs