MediaWatch

Lollandsk lokaltv-samarbejde erklæret ulovligt

Samarbejde mellem to lokale tv-stationer fra Lolland-Falser er i en afgørelse fra Kulturstyrelsen blevet erklæret ulovlig.

Foto: Per Folkver/Polfoto/Arkiv

Kulturstyrelsen har med en afgørelse erklæret et samarbejde mellem de to lokaltv-stationer HLTV og TV-M fra Lolland-Falster ulovlig, skriver Folketidende.

"HLTV kan ikke forstå afgørelsen og mener, at den er absurd og virkelighedsfjern. Hvorfor kan man ikke tillade et positivt og konstruktivt samarbejde mellem to lokale tv-stationer i et geografisk stort dækningsområde," siger leder af HLTV, Kim Hemmingsen, til Folketidende.

Aftalen mellem de to stationer gik ud på, at HLTV skulle producere den ene af de to lokale tv-timer, som skulle sendes via TV-M. Det skyldtes, at HLTV fik ikke fik sin sendetilladelse forlænget sidste år, men at det i stedet blev TV-M, der som den eneste fik sendetilladelse på Lolland Falster.

Ifølge Kim Hemmingsen opstod ideen om et samarbejde mellem de to stationer, da Lollands borgmester Holger Schou Rasmussen (S) og kulturudvalgsformand Heino Knudsen (S) var i København for at få ændret Kulturstyrelsens beslutning. Det afviser Holger Schou Rasmussen, som i stedet siger, at Kulturstyrelsens ide handlede om, at de to stationer skulle slås helt sammen.

Mere fra MediaWatch

Rørbye Rønn afliver spekulation om store biograffilm på DRTV

Maria Rørbye Rønn glæder sig over, at politikerne letter på detailstyringen af public service-stationen og giver DR en større fleksibilitet til at kunne omstille sig digitalt. Men hun afviser, det vil ændre i konkurrencesituationen i forhold til private medier.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs