Regeringsudspil: Friere tv-valg i lejeboliger fra nytår
Fra nytår vil ingen husstande længere kunne forpligtes til at betale til en fælles tv-løsning, bortset fra de faste omkostninger der er ved et tv-forsyningsanlæg, der ejes af en ejendom eller en forening, skriver Business.
Det er ét element i "Vækstinitiativer 2015"-planen, som fire ministerier står bag, og som regeringen fremlagde i dag.
Det betyder, at om otte måneder vil 520.000 danske husstande, ifølge regeringen, frit kunne vælge, hvor de vil købe deres tv-modtagelse. De er ikke længere forpligtet af, hvad en ejer- eller andelsforening har af aftaler.
"...samtidig forventes det, at husstandene samlet set vil opnå en besparelse, og at øget frit valg vil øge konkurrencen på markedet for tv-forsyning," hedder det bl.a. i planen, som fire ministre fremlagde i Finansministeriet.
Den valgfrihed kræver dog en ændring af lejeloven, som skal forhandles og vedtages i efteråret.
Gamle anlæg må vente
Regeringen oplyser, at der kommer en overgangsperiode. Ejendomme eller foreninger med ældre anlæg vil først komme ind under de nye regler, efterhånden som anlæggene skiftes ud. Det er omkring 130.000 yderligere husstande, som får tv på denne måde.
Kulturminister Marianne Jelved (R) lovede i weekenden, at hun med bred politisk opbakning vil tage et sidste opgør med danskernes muligheder for friere tv-valg, nemlig for dem i lejebolig.
Ministerens initiativ kommer i kølvandet på Konkurrence- og Forbrugerstyrelsens længe i mødesete rapport om friere tv-valg for beboere i lejeboliger, der kom på gaden forleden.
I rapporten hed det bl.a., at der er husstande i boligforeninger, som er bundet til at betale for en fælles tv-løsning, de ikke ønsker. Hvis de får frit valg estimeres det, at de i snit sparer 149 kr. om måneden. Langt størstedelen siger dog, at de foretrækker at blive i en fælles tv-løsning.
Kulturminister vil arbejde for friere tv-valg
Boxer TV øjner kundevækst ved udsigten til et friere tv-valg
Frit valg-rapport splitter tv-distributører
Relaterede artikler:
Frit valg-rapport splitter tv-distributører
For abonnenter