MediaWatch

Regeringsudspil: Friere tv-valg i lejeboliger fra nytår

Fra nytår skal en halv mio. husstande ikke længere være tvunget til at betale til en fælles tv-løsning, bortset fra faste driftomkostninger, lyder regeringens oplæg til forhandling af friere tv-valg.

Foto: Per Folkver/Polfoto/Arkiv

Fra nytår vil ingen husstande længere kunne forpligtes til at betale til en fælles tv-løsning, bortset fra de faste omkostninger der er ved et tv-forsyningsanlæg, der ejes af en ejendom eller en forening, skriver Business.

Det er ét element i "Vækstinitiativer 2015"-planen, som fire ministerier står bag, og som regeringen fremlagde i dag.

Det betyder, at om otte måneder vil 520.000 danske husstande, ifølge regeringen, frit kunne vælge, hvor de vil købe deres tv-modtagelse. De er ikke længere forpligtet af, hvad en ejer- eller andelsforening har af aftaler.

"...samtidig forventes det, at husstandene samlet set vil opnå en besparelse, og at øget frit valg vil øge konkurrencen på markedet for tv-forsyning," hedder det bl.a. i planen, som fire ministre fremlagde i Finansministeriet.

Den valgfrihed kræver dog en ændring af lejeloven, som skal forhandles og vedtages i efteråret.

Gamle anlæg må vente

Regeringen oplyser, at der kommer en overgangsperiode. Ejendomme eller foreninger med ældre anlæg vil først komme ind under de nye regler, efterhånden som anlæggene skiftes ud. Det er omkring 130.000 yderligere husstande, som får tv på denne måde.

Kulturminister Marianne Jelved (R) lovede i weekenden, at hun med bred politisk opbakning vil tage et sidste opgør med danskernes muligheder for friere tv-valg, nemlig for dem i lejebolig.

Ministerens initiativ kommer i kølvandet på Konkurrence- og Forbrugerstyrelsens længe i mødesete rapport om friere tv-valg for beboere i lejeboliger, der kom på gaden forleden.

I rapporten hed det bl.a., at der er husstande i boligforeninger, som er bundet til at betale for en fælles tv-løsning, de ikke ønsker. Hvis de får frit valg estimeres det, at de i snit sparer 149 kr. om måneden.  Langt størstedelen siger dog, at de foretrækker at blive i en fælles tv-løsning.

Kulturminister vil arbejde for friere tv-valg

Boxer TV øjner kundevækst ved udsigten til et friere tv-valg

Frit valg-rapport splitter tv-distributører

Frit valg-rapport: Tv-seere i lejeboliger kan spare 68 mio.

Minister lægger op til nye drøftelser om frit tv-valg 

Mere fra MediaWatch

Tidligere Loud-direktør lancerer nyhedspodcast

Pengene til lanceringen af projektet er de tre måneders løn, som Rasmus Mark Pedersen fik efter at være blevet fyret fra det tidligere Radio Loud. Om et halvt år skal podcasten have økonomi til at ansætte flere medarbejdere.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs