MediaWatch

Tegnefilmenes konge viser storform på bundlinjen

Walt Disney omsatte for 300 mio. dollar mere end forventet i seneste kvartal. 

Walt Disneys regnskab for det seneste kvartal tegner et billede af et selskab i god gænge.

Disney omsatte for 12,5 mia. dollar i kvartalet, det andet i regnskabsåret 2014/15, hvor der ellers kun var ventet 12,2 mia. dollar ifølge et estimat fra Bloomberg.

Også på bundlinjen var der en positiv overraskelse: Jesper Fårekylling og venner tjente 1,23 dollar per aktie, mere end 11 pct. over Bloomberg-estimatet på 1,10 dollar.

Det var blandt andet stor fremgang i indtjeningen inden for Disneys parker, herunder de mange udgaver af Disneyland, samt i salget af forbrugerprodukter, der løftede bundlinjen.

Direktør og bestyrelsesformand Robert A. Iger nævner desuden, at den netop lancerede Avengers-film klarer sig forrygende.

/ritzau/FINANS

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

I JP/Politikens Hus har aviserne afsluttet forhandlingerne om afskedigelser, og samtidig er opsigelser blevet annonceret på flere andre adresser i Mediedanmark. En længe ventet aftale med Netflix landede, og i Norge er en global podcasttrend, som DR følger tæt, blevet tydelig. Få overblikket her.

Klumme: Censur af sociale medier styrer mod at været reguleret af annoncører

Der er de seneste år er der taget flere skridt mod en privatisering af reguleringen af ytringsfrihed på platforme, vi oplever som digital infrastruktur for den offentlige samtale. Det seneste træk, hvor annoncører boykotter Twitter, peger i retning af, at nu bliver grænserne også sat af virksomheder, skriver Uffe Gardel.

Læs også

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs