MediaWatch

Signe Muusmann bliver DR's nye talentspejder

DR søsætter nyt talentprogram med digitalt omdrejningspunkt og radioværten Signe Mussmann som daglig leder.

Foto: Agnete Schlichtkrull/DR

"Hvad undrer dig mest?"

Sådan lyder den første opgave for medietalenter, der vil søge ind på DR's nye program for talentudvikling, der er lanceret i dag.

Daglig leder for programmet bliver Signe Muusmann, vært på P7 Mix og tidligere vært på bl.a. "X factor", sammen med Claus Schrøder Nielsen, der blandt andet har skrevet og instrueret "Monte Carlo elsker.." på DR3. Det oplyser DR i en meddelelse.

Talentprogrammet, der optager fire til efteråret, er som før to-årigt, men forankres fremover online på DR-siden dr.dk/talentholdet, hvor talenter løbende vil kunne søge optagelse og få feedback på ideer eller programforslag, skriver DR. 

Tænker i nye medier

Samtidig udvider DR talentjagten, så programmet også tænker i nye medier og ikke alene radio- og tv-værter som traditionelt.

”Det er altafgørende i en ny medievirkelighed, hvor personligheder betyder mere og mere, at vi kan tiltrække de bedste talenter, som er i stand til at formidle til tider indviklet stof på en original, personlig og inkluderende måde," siger Christian Ottenheim, ansvarlig for talentudvikling i DR i meddelelsen.

"Vi kan ikke forvente, at disse talenter altid selv kommer til os via praktikordninger eller almindelige ansøgningsrunder, og nogle gange kan det måske også virke som en uoverskuelig opgave at finde ud af, hvor man skal henvende sig i DR, hvis man bare har en god idé. Derfor vil nu finde og udvikle talenter på andre og mere åbne og direkte måder, og så vil vi også kigge bredere og for eksempel også lede efter særlige talenter inden for digitale medier” siger Christian Ottenheim, ansvarlig for talentudvikling i DR.

DR's talentudviklingsprogram har tidligere optaget og uddannet værter som Andrea Elisabeth Rudolph, Simon Juul og Signe Muusmann, der nu selv skal spotte de næste medietalenter - unge som ældre, uprøvede som mere selvkørende, skriver DR.

Talentforløbet er forankret i DR hos Musik & Radio.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Salg af Chapter, sparerunde hos Sjællandske, nyt fra magasinbranchen samt forhandlinger i produktionsbranchen er blandt de større sager, der rullede ind i ugens løb i Mediedanmark. Få et overblik med denne uges briefing.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs