Analytiker: Waoo går i opløsning

Stofas køb af dele af Verdo Teles fibernet er endnu et søm i kisten på Waoo, mener analytiker. Han forventer, at Waoo går opløsning.
Foto: Energi Fyn
Foto: Energi Fyn
RITZAU FINANS

Energiselskabernes fælles indholdsudbyder, Waoo, har fået endnu en kindhest.

Selskabet egen formand, Kim Frimer, der også er adm. direktør i energiselskaber Verdo, har solgt en klump af Verdos fibernet til Stofa og samtidig sagt farvel til Waoo. Både som formand men også som tv-kunde hos Waoo.

"Jeg tror, Waoo kommer til at gå i opløsning, og at stumperne samles op af Stofa og TDC," siger TDC-analytiker Morten Imsgard til Ritzau Finans.

Endnu et søm i kisten

Sydenergi/SE forlod Waoo, da det syd- og sønderjyske energiselskab købte Danmarks næststørste tv-leverandør, Stofa, for 1,9 mia. kr.

Siden meldte energiselskabet Trefor sin afgang, da virksomheden fra Kolding i efteråret 2014 lukkede TDC ind i sit fibernet. Forleden var det så Sydfyns Elforsyning, der solgte en del af selskabets fibernet til Stofa - og ligeledes vinkede farvel til Waoo. Verdos afgang i dag er endnu et søm i kisten.

Stofa snupper tv-kunder i fiber-opkøb

"Den dag, Trefor steg ud af Waoo, begyndte man at kunne ane skriften på væggen for det foretagende. Det har været umuligt at samle elselskaberne på landsplan i en koordineret indsats mod TDC, og det erkender de nu én for én. Det optimale fra Waoos synspunkt havde været, at Waoo købte Stofa, og at man så havde fuld enighed blandt elselskaberne, så man var en reel konkurrent til TDC. Sådan blev det ikke, og det kan TDCs aktionærer glæde sig over," siger Imsgard.

Langt op til TDC

Mens TDC-ejede Yousee har 1,2 mio. husstande som kunder, har Stofa 480.000 privat- og erhvervskunder, hvor stort set alle har tv og halvdelen bredbånd. Med købet af Verdo Tele får Stofa adgang til 11.000 nye tv- og bredbåndskunder, men det er kun en sjat i det store billede, fortæller TDC-analytikeren.

"Jeg tror, Syd Energi er blevet overrasket over, hvor svært det er at konkurrere med TDC, selvom de har Stofa, som er den næststørste aktør i markedet. Forskellen op til Yousee er bare enorm, når man skal forhandle kontrakter. Det hjælper ikke, at TDC har købt op i Norge og kan lave skandinaviske aftaler," siger Imsgard med henvisning til TDCs køb af det største norske kabeltv-selskab Get.

TDC var interesseret

Kim Frimer, adm. direktør i Verdo, har tidligere torsdag fortalt til Ritzau Finans, at både Stofa og TDC dystede om at købe selskabets fibernet, og at Stofa ender med at betale et trecifret millionbeløb. Spørgsmålet er, om det er for høj en pris, men Morten Imsgard mener dårligt, at Stofa har noget valg.

Stofa var i konkurrence med TDC om jyske tv-kunder

"Hvis man ikke byder sig til, så har man kastet håndklædet i ringen på forhånd. Stofa og SE er nødt til at byde sig til, de kan ikke bare lade TDC spise stumperne af Waoo. Stofa er også udfordret. Syd Energis regnskab viste, at de heller ikke har de let. Der er for langt mellem nummer et og nummer to til, at det er attraktivt at være nummer to. Det er det, Stofa finder ud af i øjeblikket," siger Morten Imsgard, efter Sydenergi/SE fik et underskud på 172 mio. kr. i 2014.

/ritzau/FINANS

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også