MediaWatch

BBC vil vise usete Top Gear-afsnit med Jeremy Clarkson

Tre nye afsnit af Top Gear med Jeremy Clarkson i værtsrollen vil blive vist på BBC. Optagelserne er lavet før Clarksons fyring.

Foto: Stefan Rousseau/AP/Polfoto/Arkiv

BBC vil sende nye, usete episoder af Top Gear med Jeremy Clarkson i værtsrollen.

Det afslørede programdirektøren for BBC2, Kim Shillinglaw, på et pressemøde om stationens kommende programmer.

Jeremy Clarkson blev ellers suspenderet fra sit job 10. marts, efter det kom frem, at han havde overfuset og slået sin producer. 14 dage og en intern undersøgelse af forløbet senere, meddelte BBC's generaldirektør, at Jeremy Clarksons kontrakt ikke ville blive forlænget. De nye episoder med Clarkson er dog optaget inden suspenderingen.

Ifølge Kim Shillinglaw vil de tre afsnit blive vist inden årets udgang. Den præcise dato afslørede hun dog ikke. Til gengæld slog hun fast, at Jeremy Clarkson også i fremtiden vil kunne ses i BBC's programmer.

"Jeremy vender tilbage til BBC. Det (slagsmålet med produceren red.) er både en alvorlig, uheldig episode, men der er intet forbud mod, at Jeremy optræder på BBC. Han har blot brug for en pause," sagde Kim Shillinglaw.

Overvejer kvindelig vært

Programdirektøren forholdt sig også til rygterne om Clarksons afløser. Her har Sue Perkins, der er vært på den engelske udgave af "Den store bagedyst", været nævnt som en favoritterne. Og Kim Shillinglaw vil ikke afvise, at Top Gear får en en kvindelig vært i næste sæson.

"Vi vil helt sikkert overveje en kvindelig vært, men det er ikke det afgørende kriterium," sagde Kim Shillinglaw.

Top Gear indbragte sidste år BBC 518 mio. kr.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Salg af Chapter, sparerunde hos Sjællandske, nyt fra magasinbranchen samt forhandlinger i produktionsbranchen er blandt de større sager, der rullede ind i ugens løb i Mediedanmark. Få et overblik med denne uges briefing.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs