MTG misser forventningerne i første kvartal

Trods vækst på top- og bundlinje i første kvartal opfylder MTG ikke analytikernes forventninger i årets første kvartal.
/ritzau/FINANS/MediaWatch
Den svenske mediekoncern Modern Times Group, der blandt andet ejer Viasat og TV3-kanalerne, kunne ikke følge med markedets forventninger i de første tre måneder af 2015.

Den svenske koncern realiserede i første kvartal et driftsoverskud før indtjening i associerede selskaber og engangsposter på 142 mio. svenske kr. Det var en fremgang på 24 mio. svenske kr. i forhold til samme periode i 2014, men var et stykke under de 178 mio. kr., som analytikerne ifølge Bloomberg News havde forventet.

Til gengæld var salget noget mere på linje med det ventede, da Modern Times Group kom ud af første kvartal med en fremgang i omsætningen til 3701 mio. svenske kr. fra 3597 mio. svenske kr. i samme kvartal året før. Her havde analytikerne ifølge Bloomberg News ventet en omsætning på 3730 mio. svenske kr. Væksten ligger især i segmentet pay-tv

Dansk salgs-fremgang

På det danske marked, hvor MTG og Viasat blandt andet sælger indhold til tv-udbydere såsom Yousee, Stofa og Waoo, var der en stigning i salget i de første tre måneder af 2015 og MTG raporterer om fortsat vækst for streaming-tjenesten Viaplay. Viasat udbyder også tv-pakker direkte. Her har der været et fald i antallet af abonnenter på 9000 i Norden i de første tre måneder af året.

Desuden skriver Modern Times Group i regnskabet, at hvor det svenske og norske reklamemarked viste en faldende tendens i første kvartal, var det danske marked "stabilt". Den reklamebaserede tv-forretning, free-tv segmentet, der rummer TV3-kanalerne, så en nedgang på 8 pct. i omsætning sammenlignet med første kvartal 2014 og justeret for kursændringer.

Regnskabet bliver ikke modtaget pænt på børsen i Stockholm, hvor Modern Times Group falder 6,1 pct. til 271,50 svenske kr.

/ritzau/FINANS/MediaWatch

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også