MediaWatch

News Corp. bekræfter: Kontroversiel redaktør er på vej tilbage

Rupert Murdochs News Corp. bekræfter, at koncernen taler med Rebekah Brooks, der spillede en hovedrolle i aflytningsskandalen om News of the World, om at vende tilbage til mediekoncernen.

Den tiglidere chefredktør på News of the world, Rebekah Brooks, er på vej tilbage til koncernen. Det bekræftede News Corp. i gå i en meddelelse, skriver The Guardian.

"Drøftelser med Rebekka Brooks er i gang og har fokus på en potentiel ny digital forretning for News Corp., men det er for tidligt at spekulere om detaljerne om en stilling, der endnu ikke eksisterer," lød det i meddelelsen.

Et besøg i News Corps hovedkvarter i London satte tidligere på ugen gang i spekulationer, om Brooks var på vej tilbage til tabloidavisen The Sun. Det blev dog efterfølgende afvist af en ledende medarbejder på avisen.

Brooks forlod sin lederstilling i News Corp. for fire år siden efter en 20 år lang karriere bl.a. på tabloidaviserne Sun og News of the world, hvor hun var chefredaktør. Avisen blev lukket efter det kom frem, at flere journalister hos News Corps britiske tabloidmedier havde skaffet sig adgang til kendte og kongeliges telefonsvarere. Rebekah Brooks gik selv fri for anklagerne mod hende i den efterfølgende retssag, mens hendes efterfølger, Andy Coulsen, blev dømt til 18 måneders fængsel i sagen.

Mere fra MediaWatch

Medieklummen: Inddrag brugerne i din personalisering

Personalisering er ikke en invasion af redaktionel selvstændighed, hvis vi selv tager ansvar for, hvordan det implementeres - men alligevel ender personaliseret indhold ofte i bjælke 13 på websitet. Sådan lyder det fra ugens klummeskribent Malte Jørstad, som giver et par råd til at gøre oplevelsen nemmere for både medie og modtager.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs