MediaWatch

Blå blok langer ud efter regeringen i sag om frit tv-valg

Venstre og Dansk Folkeparti kritiserer regeringen for at tøve med at tage initiativ til at sikre tv-seerne større frihed, når de skal vælge tv-pakker. En længe ventet analyse af området lader stadig vente på sig.

Presset på regeringen for at give tv-seerne større valgfrihed, når de skal vælge tv-udbyder, stiger, skriver Altinget.

Flere borgerlige partier kritiserer regeringen for at tøve med at tage skridt til at liberalisere reglerne om fælles tv-forsyning. Det gælder ikke mindst i de mange lejeboliger, der er underlagt fælles aftaler, der bestemmer om tv-signalet skal leveres af TDC, Stofa, Boxer eller anden fjerde distributør.

V: Minister tør ikke tage diskussion

En længe ventet rapport, som kulturminister Marianne Jelved (R) har bestilt, og som udarbejdes i samarbejde med Ministeriet for by, bolig og landdistrikter, lader fortsat vente på sig. Rapporten skulle have ligget klar op til påske, men er stadig under udarbejdelse ifølge de to ministerier. Det får Venstre til at beskylde regeringen for at have fået kolde fødder.

”Jeg tror, at det for det første skyldes, at regeringen og Carsten Hansen (minister for by, bolig og landdistrikter, red.) ikke reelt ønsker frit valg. Og for det andet tror jeg, at det hænger sammen med, at boligministeren ikke tør tage diskussionen med lejernes organisation og den almene boligbevægelse om at sikre frit valg for dem, der bor i de 800.000 almene boliger,” siger Venstres medieordfører, Ellen Trane Nørby til Altinget.

DF opfordrer til handling før valg

Hun bakkes op af Dansk Folkepartis medieordfører Morten Marinus, der mener, at sagen er blevet en kastebold mellem de to ministerier. Han peger på, at der fortsat er behov for politisk regulering og peger her på det andet aspekt i diskussionen om frit valg, som handler om distributørernes tv-pakker og tv-seernes mulighed for at vælge tv-kanaler efter behov.

Selvom tv-distributørernes de senere år har taget flere initiativer til at vælge kanaler "a la carte", har det ikke været tilstrækkeligt, mener Morten Marinus. Han opfordrer samtidig til, at der tages politisk initiativ inden det kommende folketingsvalg for at undgå yderligere forsinkelser.

Omkring 650.000 husstande ifølge en Deloitte-rapport fra 2013 at være bundet af kollektive tv-aftaler, skriver Altinget.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Udsigt til et smalt medieforlig, en ny fiktionsstrategi fra DR, friske tal fra Jysk Fynske Medier og Information, et vaklende flertal for kulturmoms, Heartbeats mister sin direktør, og en statslig styrelse beskyldes for ulovlig deling af artikler. Få et overblik over Mediedanmark med ugens briefing.

Overblik: Sådan er medieaftalerne landet siden 2000

Hvert andet medieforlig siden 2000 har – i grove træk – haft bred politisk opbakning, mens den anden halvdel af forligene er indgået med smalt flertal. Her får du overblik over, hvordan de seneste årtiers forlig er landet.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs