MediaWatch

Kristne tv-stationer: Uberettiget støtte har ødelagt meget for andre

Det rammer andre kristne radio- og tv-stationer, at fire kristne tv-stationer er blevet frataget deres sendetilladelse, mener interesseorganisation for kristne radio- og tv-stationer.

Foto: Per Folkver/Polfoto/Arkiv

Fire lokale kristne tv-stationers uberettigede million-støtte har gjort livet sværere for andre ligesindede radio- og tv-stationer, mener interesseorganisationen Den Kristne Producent Komité (DKPK), skriver Kristeligt Dagblad.

"Jeg må sige 100 procent, at de har ødelagt rigtig meget ved ikke at ville følge reglerne, og det er dumt. Vi erkender, at tingene ikke er foregået, som de skulle, og vi bakker ikke de tv-stationer op," siger daglig leder af DKPK, teolog Iben Thranholm.

Sagen er opstået, efter at fagbladet Journalisten i sit seneste nummer skriver, at fire kristne tv-stationer er blevet frataget deres sendetilladelse på det såkaldte MUK1-net, fordi de ikke opfyldte kravene om at bringe lokale, egenproducerede udsendelser. Derfor skylder de fire tv-stationer samlet 3,5 mio. kr. til staten i uberettiget støtte, fordi pengene skulle have været brugt til at producere egne lokale programmer, men i stedet har stationerne blandt andet genudsendt forkyndelsesprogrammer fra USA.

DKPK undrer sig dog over, at det kun er sagen om de kristne tv-stationer, som bliver nævnt, og henviser til, at andre har gjort det samme, eksempelvis fagbevægelsens tv-stationer og Landbrugets Oplysningstjeneste.

De fire kristne tv-stationer mener selv, at de er blevet uretfærdigt behandlet af Radio- og TV-Nævnet og vildledt, da de søgte om sendetilladelserne. Ingen af fire har tænkt sig at tilbagebetale de i alt 3,5 mio. kr., de har fået i støtte, og som nævnet kræver tilbagebetalt.

Mere fra MediaWatch

CNN varsler afskedigelser

En fyringsrunde, der vil finde sted denne uge, er blevet annonceret til medarbejderne i CNN. Ifølge CNN Business bliver den omfattende.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs