MediaWatch

DR vil lægge tal bag meningsmålinger frem

DR vil fremover lægge de data online, der ligger bag DR Nyheders meningsmålinger, for at skabe større gennemsigtighed om målingerne.

Det skal være lettere for seere og lyttere af tjekke den statistiske usikkerhed i de meningsmålinger, som DR Nyheder bruger i sin politiske dækning. Derfor vil DR fremover lægge data bag de hyppige meningsmålinger online, skriver DR.

Oplysningerne uddyber bl.a. den usikkerhed, der er på undersøgelserne, samt hvordan svarpersonerne er repræsentative for befolkningen.

”Jeg tror, at det er godt for journalistikken, at vi i højere grad giver brugerne adgang til baggrundsmateriale. På den måde kan de selv se, hvordan vi er kommet frem til vores historier, og det tror vi er i alles interesse,” siger Uffe Tang, der er politisk redaktør og journalistisk chef i DR Nyheder til DR.

Retter op efter fejltrin

DR's troværdighed led et grelt knæk ved kommunalvalget i efteråret 2013, hvor DR tidligt på valgdagen gik ud med en exit-prognose fra Epinion, der udråbte Socialdemokraterne som valgtaber, men som viste sig ikke at holde. Prognosen fraveg næsten syv procentpoint fra det endelige valgresultat.

Fejltrinnet førte til, at medierne i Danske Medier året efter blev enige om fælles retningslinjer for brugen af exit-prognose, og DR Nyheder har ifølge Uffe Tang siden strammet brugen af meningsmålinger og bl.a. skruet en anelse ned for de politiske indeks fra 12 til 10 årligt, skriver DR.

Mere fra MediaWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs