MediaWatch

TV 2: Netflix-samarbejde ikke uden betænkeligheder

TV 2s økonomiske samarbejde med streaminggiganten Netflix sikrede 'Rita' en ny sæson, men det skete ikke uden store overvejelser, fortæller TV 2s fiktionschef.

Det var en stor nyhed, da TV 2 i januar kunne præsentere Netflix som medinvestor i tredje sæson af dramaserien 'Rita'.

Men samarbejdet med den amerikanske streaming-gigant kom ikke i stand uden betænkeligheder, fortæller TV 2s fiktionschef til Information.

TV 2 er glad for, at serien overhovedet kan realiseres, og Netflix's engagement stimulerer interessen i udlandet for at købe serien. Men hvad betyder det for stationens egen digitale forretning - TV 2 Play - når Rita findes på Netflix. Fodrer TV 2 i virkeligheden et streaming-monster?

"Der er to scenarier - enten kannibaliserer vi TV 2 Play, det ville være frygteligt - eller samarbejdet betyder, at vi bliver stærkere på alle platforme," siger fiktionchef Katrine Vogelsang TV 2 til avisen.

Styrke i tilstedeværelse

TV 2s rationale blev, at Rita-seriens position bliver stærkere ved at findes på Netflix. 'Breaking Bad' havde vist, at jo stærkere serien blev på Netflix, jo stærkere blev den over det hele.

Fiktionschefen medgiver, at danske digitale tjenester er meget afhængige af dansk indhold. Det skal dansk tv værne om og ikke dele ud af med alt for rund hånd.

Men samlet set hænger det sammen for TV 2, mener hun. TV 2 Play har stor abonnementsfremgang, og flow-tv mister lidt opbakning. Men svækket flow-tv opvejes af det digitale. Hun fremhæver, at i anden sæson mistede Badehotellet 100.000 seere på flow-tv, men forøgede tallet tilsvarende digitalt.

Netflix’ millioner vil udgøre en tredjedel af TV 2s fiktioninvesteringer, der kommer udefra. Et pænt tocifret millionbeløb kommer fra Public Service Puljen og fra regionale filmfonde. Hovedparten er TV 2s egne programbudgetter.

TV 2 vil i år bruge mere end dobbelt så mange penge på fiktion som nogensinde før. Den samlede satsning med seks serier i 2015 løber op i over 200 mio. kr, har fiktionschefen oplyst til Politiken.

Mere fra MediaWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs