MediaWatch

Henrik Ravn får toppost i Prosiebensat.1

Tidl. nordisk direktør for SBS Discovery, Henrik Ravn, vender tilbage til Prosiebensat.1 som ny kommerciel chef i koncernen, der for to år siden solgte SBS Media til Discovery.

- | Foto: Carsten Snejbjerg

1. maj vender Henrik Ravn, 52, tilbage til den tyske tv-koncern Prosiebensat.1. Det fremgår af en meddelelse fra ProSiebenSat.1 Media AG.

Her tiltræder han som kommerciel og operativ direktør, COO og CCO, for koncernens kerneforretning, det tysktalende segment i Tyskland, Østrig og Schweiz.

I chefrollen skal han koordinere udviklingen af den eksisterende tv-produktion og -forretning og introducere og markedsføre nye initiativer inden for betaling og distribution.

"Jeg er meget glad for, at vi har fået Henrik Ravn, en beviselig tv-ekspert, tilbage i vores virksomhed. Han bringer stor erfaring med sig inden for distribution og markedsføring samt digital knowhow. Det gør ham til en ideel kandidat til denne stilling. I er sikker på, at vi sammen vil videreudvikle vores kerneforretning med succes," siger Thomas Ebeling, adm. direktør i ProSiebenSat.1 Media AG, som Henrik Ravn vil refere til, i meddelelsen.

Henrik Ravn har igennem mange år været en del af ProsiebenSat.1 som tidligere direktør for SBS Media i Danmark og Norden, som Prosiebensat.1 ejede frem til 2013, hvor koncernen solgte til Discovery.

Efter ejerskiftet fortsatte Henrik Ravn som adm. nordiske direktør for det fusionerede SBS Discovery, indtil han i slutningen af sidste år meddelte sin afgang per 1. januar 2015.

Henrik Ravn er uddannet cand. merc. i salg og markedsføring fra handelsskolen i Aarhus og indledte tv-karrieren på TV 2.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Flere historier om mediekoncerners sparerunder, Disneys søsætning af første nordiske produktion og opkøbet af it-medie har alle været med til at præge nyhedshimlen over Mediedanmark i denne uge. Få overblikket her.

Politiken-ledelse nedbringer antallet af fyringer

Fire af de varslede fyringer er nu erstattet med frivillige fratrædelser. Medarbejderne har ”en stærk forventning” om, at de videre forhandlinger vil føre til, at antallet af fyringer ender på nul.

Jyllands-Posten indleder forhandlinger om frivillige fratrædelser

Medarbejderne er vendt tilbage til arbejdet, fordi de oplever, at ledelsen nu åbner for forhandlinger om vilkårene for afskedigelser af seks redaktionelle medarbejdere. Der er indledt individuelle forhandlinger om frivillige fratrædelser, fortæller ansv. chefredaktør Jacob Nybroe.

Poul Madsen trækker sig fra Den Uafhængige

Små tre måneder efter at være tiltrådt som arbejdende bestyrelsesformand og medejer af Den Uafhængige er Poul Madsen stoppet i begge roller. Han fortsætter dog som mediets ”gode ven”.

Jysk Fynske-ledelse genovervejer alle udviklingsprojekter

Mediekoncernens omkostninger stiger med tocifret millionbeløb i 2023, mens indholdssalget er udfordret af inflation og stramme budgetter. Derfor skal alle udviklingsprojekter genevalueres – herunder lokalsatsningen med 24 digitale betalingsmedier, som adm. direktør ikke kan love at holde hånden under.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs