MediaWatch

Berlin sætter to danske tv-serier på programmet

DR1's kommende dramaserie 'Bedraget' og Kanal5's 'Heartless' får opmærksomhed på filmfestivalen 'Berlinalen' i februar.

Natalie Madueño. Foto: DR/ Christian Geisnæs

Den internationale filmfestival 'Berlinalen' afvikles i februar, og festivalen i har i år valgt at give tv-serier mere opmærksomhed i det officielle program.

Det får to danske tv-serier glæde af.

De to første afsnit af DR1s kommende drama 'Bedraget' er klar og er udvalgt til at få verdenspremiere under festivalen i den tyske hovedstad den 10. februar, oplyser DR.

I seriens hovedroller ses Nikolaj Lie Kaas og et nyt talent Natalie Madueño, som står til at få sit gennembrud.

Serien har stadig arbejdstitlen ’Bedraget’, og følger en række mennesker, der rammes af grådighed. Den har Jeppe Gjervig Gram som hovedforfatter, og Per Fly er konceptuerende instruktør. DR1 serien lanceres i januar 2016.

Kostskole drama vises i Berlin

Kanal5's dramaserie ’Heartless’, der havde premiere sidste år, er også udvalgt til visning på dette års Berlin festival, oplyser SBS Discovery.

Serien er som den første danske tv-serie udvalgt til kategorien ’Generation’, der dækker over serier til den unge målgruppe.  'Heartless’ har Julie Zangenberg og Sebastian Jessen i de bærende hovedroller.

Instruktør på de første afsnit af ’Heartless’ var Natasha Arthy, og manuskriptforfatter er Nikolaj Scherfig. Til foråret er der premiere på nye afsnit af ’Heartless’, der ligesom de første afsnit er produceret af Fridthjof Film.

Tidligere er det kun overgået enkelte tv-serier som ’House of Cards’ og ’Top of The Lake’ at få verdenspremiere i forbindelse med festivalen.

Nyt DR1-krimidrama klar til januar 2016 

 

Mere fra MediaWatch

Medieklummen: Rapporter peger på flere triste nyheder for journalister

Flere fravælger at læse nyheder, unge mennesker opsøger dem ikke aktivt, og sociale medier har overhalet nyhedsmedier som hovedkilde for de unge til nyhederne. Branchen står med et tiltagende framenteringsproblem, og vi bliver nødt til at tale om det, lyder det fra Uffe Gardel, der har ført pennen i denne uges medieklumme.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs