Private producenter vil købe og redde BBC3

To private tv-producenter forsøger at samle 100 mio. pund for at købe BBC3 og redde kanalen fra at overgå til ren online distribution fra efteråret.

To uafhængige tv-producenter forsøger at samle 100 mio. pund (970 mio. kr.) for at købe BBC3 og redde kanalen fra at overgå til ren online distribution, som ellers er planen, skriver The Guardian

Det er Jon Thoday, direktør i Avalon Television, og direktør Jimmy Mulville fra selskabet Hat Trick, der forventes at indlevere en officiel henvendelse til BBC-ledelsen i nær fremtid. Begge er faste leverandører til BBC, herunder BBC3, der er inspirationen til DR's DR3.

Buddet skal forhandles, men prisen ventes at ligge på 100 mio. pund, der ledsages af en forpligtelse til at øge programinvesteringerne med op mod 15 mio. pund.

Hvis den handel falder på plads, er det første gang, at BBC sælger en kanal til den private sektor.

Initiativet er en direkte reaktion på, at BBC's ledelse vil lukke BBC3 som flow kanal til efteråret og lægge alle programmer ud som en ren streamingtjeneste og samtidig skære 50 mio. pund på programbudgettet.

Der er dog et hav af praktiske forhindringer, der skal afklares, hvis handlen skal falde i hak, skriver The Guardian. Bla. hvilke relationer kanalen skal have til BBC fremover, hvordan indtægterne sikres, håndtering af branding, og hvad der sker med de nuværende BBC3-rettigheder.

Trust: BBC3 halter med digital overgang 

R: DR bør beholde DR3 i en overgangsperiode

Officielt: BBC lukker sit "DR3" 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også