MediaWatch

"Stenhårdt" arbejde bærer frugt: DR sætter sig i sadlen

Post Danmark Rundt bliver for første gang dækket live, når DR udvider tv-samarbejdet med cykelløbet.

Tv-ambitionerne har båret frugt for cykelløbet Post Danmark Rundt.

Da sidste års etaper var overstået udtalte løbsdirektør Jesper Worre, at der blev arbejdet "stenhårdt for at få live-tv i 2015", og det vil DR nu sørge for, oplyser huset i en pressemeddelelse.

Dansk cykelløb vil på live-tv næste år

DR har siden 2000 sendt højdepunkter fra Post Danmark Rundt i et program på DR1 om aftenen, men de næste tre år udvider DR dækningen og sender hver dag de sidste cirka 50 kilometer af etaperne direkte på DR1.

”Seerne er meget glade for at se sport og cykelløb i særdeleshed. Vi er derfor meget tilfredse med for første gang at kunne sende live fra Post Danmark Rundt de næste tre år. Det giver os samtidig en enestående mulighed for at vise nogle af Danmarks smukkeste egne frem for seerne, når cykelkaravanen bevæger sig gennem sommer-Danmark,” siger sportschef i DR, Jacob Kwon, i meddelelsen.

DR kommer til at stå for den tekniske del af dækningen i samarbejde med et fransk firma, som løbsarrangørerne har været i kontakt med siden sidste år med henblik på at bringe udviklingen i feltet live ud i stuerne med hjælp fra motorcykelkameraer og helikoptere i bedste Tour de France-stil.

I sommer forlød det, at også Eurosport har været ind over som mulig partner, men det bliver altså DR, der står for live-sendingen til og med 2017.

Den 25. udgave af Post Danmark Rundt begynder i Struer d. 4. august til den 8. august og arrangeres af Danmarks Cykle Union (DCU).

Mere fra MediaWatch

Tidligere Loud-direktør lancerer nyhedspodcast

Pengene til lanceringen af projektet er de tre måneders løn, som Rasmus Mark Pedersen fik efter at være blevet fyret fra det tidligere Radio Loud. Om et halvt år skal podcasten have økonomi til at ansætte flere medarbejdere.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs