MediaWatch

S klar til forhandling om orkester-fremtid

Regeringspartiet er parat til at diskutere en redning af Underholdningsorkestret, hvis kulturminister Marianne Jelved (R) åbner for forhandling i næste uge, siger medieordfører.

Foto: /ritzau/Ditte Valente/

Det har aldrig været Socialdemokraternes ønske, at DR Underholdningsorkestret skulle nedlægges, siger socialdemokraternes medieordfører Troels Ravn til aften til Berlingske Nyhedsbureau (BNB).

Derfor er regeringspartiet også klar til at diskutere en videreførsel af orkestret, når Folketingets partier, der alle står bag sommerens medieaftale, mødes på tirsdag for at drøfte situationen.

"På tirsdag går Socialdemokraterne med til møde, og hvis der bliver en forhandling, tager vi den derfra. Og jeg er selvfølgelig meget opmærksom på, hvad det er, ministeren vil komme med. Indtil videre har vi ikke haft noget som helst ønske om at lukke DR UnderholdningsOrkestret, men vi har villet respektere og anerkende DR's rum til at handle og respektere den fremlagte spareplan," siger Troels Ravn til BNB.

Tidligere i dag kom det frem, at kulturminister Marianne Jelved kendte til DR's planer om at spare orkestret væk, før beslutningen blev offentliggjort. Det har mødt skarp kritik fra oppositionen og Enhedslisten, der mener, at ministeren burde have informeret ordførerne om DR's plan.

Det skyldes, at DR i den gældende public service-kontrakt er forpligtet til at drive orkestret frem til 31. 12., hvor en ny kontrakt skal træde i kraft. Men i realiteten trak DR altså stikket med kulturministeriets viden, før den nye kontrakt var aftalt.

S-ordføreren vil ikke forholde sig til ministerens forhåndskendskab til planen. Selv har kulturministeren afvist kritikken og henvist til, at det er DR-bestyrelsens opgave at prioritere DR's økonomi og informere om sine beslutninger.

Svaret fra Marianne Jelved har dog rejst ny tvivl om forløbet. Både Liberal Alliance og Venstre har i eftermiddag stillet nye spørgsmål til ministeren. Mens Liberal Alliance vil vide, hvor længe ministeren vidste besked før andre, har Venstres kulturordfører bedt ministeren redegøre for, hvorfor hun ikke delte sin viden med de øvrige partier bag medieaftalen.

Mere fra MediaWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs