MediaWatch

DR-bestyrelse afventer Jelveds træk

DR's bestyrelse vil først se regeringens udspil til ny public service-kontrakt, inden den tager stilling til situationen omkring Underholdningsorkestret.

Foto: Per Morten Abrahamsen/DR

Kulturminister Marianne Jelved (R) skal give bolden op og spille ud først, inden DR's bestyrelse vil tage stilling til sit næste træk i det betændte spørgsmål om nedlæggelsen af DR Underholdningsorkestret.

Det er meldingen fra DR's øverste ledelse, efter et møde i DR's bestyrelse torsdag eftermiddag, skriver Berlingske.dk.

"DR's bestyrelse har i dag drøftet situationen om beslutningen om nedlæggelse af DR UnderholdningsOrkesteret og gennemførelsen af en ny musikplan. Bestyrelsen besluttede at afvente kulturministerens udspil til ny public service-kontrakt mellem regeringen og DR. I perioden indtil da vil DR i ønsket omfang fortsat bidrage til belysning af baggrunden for og effekten af de trufne beslutninger, herunder om DR's nye musikplan," hedder det i en kort udtalelse fra bestyrelsesformand Michael Christiansen.

Et politisk flertal har krævet, at DR finder besparelserne på omkring 30 mio. kr. årligt andre steder end ved den lukning af orkestret, der er en del af DR's spare- og økonomiplan for de næste tre år. Men det vil DR altså ikke tage skridt mod, før ministeren giver et fingerpeg om sit ståsted i sagen.

Kulturminister Marianne Jelved (R) har hidtil bakket DR op og henvist til, at beslutningen om at lukke det 74 år gamle ensemble er en ledelsesbeslutning i DR og ikke på Christiansborg. Hun kan imidlertid blive nødt til at ændre holdning, efter blå blok sammen med Enhedslisten har samlet et flertal i Folketinget for at bevare orkestret i forbindelse med forhandlingerne om DR's public service-aftale for de kommende fire år.

Public service-kontrakten udspecificerer rammer og krav til DR's virke ud fra overskrifterne i sommerens medieaftale. I den gældende public service kontrakt, der skal fornys fra årsskiftet, er DR forpligtet til at drive Underholdningsorkestret, men det er ikke et krav, der indgår i medieaftalen.

Mere fra MediaWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs