MediaWatch

Amerikansk investeringsselskab køber op i TDC

The Capital Groups Companies, der forvalter mere end 7.500 mia. kr., har købt stort ind af TDC-aktien og er nu den største ejer af tele- og mediekoncernen.

Foto: Carsten Snejbjerg/Polfoto/Arkiv

Det amerikanske investeringsselskab The Capital Groups Companies (CGC) har kastet sin kærlighed på TDC for 3,6 mia. kr., skriver Jyllands-Posten.

Ifølge en meddelelse fra TDC passerede  selskabet onsdag en ejerandel på mere end 10 pct., og det gør CGC til den største TDC-ejer, skriver avisen.

"Sammenlignet med andre europæiske teleoperatører står TDC stærkt. Det kan godt være, at udbytteniveauet er kommet ned fra et ekstremt højt niveau til et mere sammenligneligt niveau, hvor andre selskaber også kan være med, men TDC er stadig en meget stabil investeringscase," siger Morten Imsgard, senioranalytiker i Sydbank, som bud på, hvorfor CGC har valgt at investere kraftigt i TDC netop nu.

CGC forvalter en formue på vegne af private investorer, fonde, selskaber og investeringsforeninger på mere end 7.500 mia. kr. Opkøbene øger CGC's aktiepost til godt 81 mio., der har en nuværende markedsværdi på omkring 3,6 mia. kr.

CGC's interesse for TDC blev først synlig i sommer, da selskabet den 25. juli rundede en ejerandel på mere end 5 pct. skriver Jyllands-Posten.

TDC ejes af 44.000 aktionærer. Heraf ejer tre selskaber, der alle er amerikanske, mere end 5 pct.

Mere fra MediaWatch

B.T.'s fejlskud bekymrer ikke brancheorganisation

Direktør for Danske Medier ser B.T.’s investeringslyst som et sundhedstegn, selv om storbyeventyret kuldsejlede på under et år. Det er dog nødvendigt at knække koden til de lokale og digitale læsere, mener han.

Briefing: Ugen i mediebranchen

B.T. lukker printavisen, cityredaktionerne nedlægges og chefredaktør Jonas Kuld Rathje stopper, Bog & Idé barsler med streamingtjeneste, og DR gentænker kulturdækningen. Det har været en travl uge i Mediedanmark, men du får overblikket over de vigtigste historier lige her.

Læs også

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs