MediaWatch

Usikkert om TV 2 eller DR viser VM-håndbold

Det er endnu uafklaret, om TV 2 eller DR kan sende håndboldslandsholdets kampe, når det i starten af 2015 skal kæmpe om VM-guld.

Det er ikke sikkert, at TV 2 eller DR kan vise håndboldslandsholdets kampe, når holdet i starten af 2015 skal kæmpe om VM-guld i Qatar.

Det er endnu ikke lykkedes de to tv-selskaber at sikre sig rettighederne til VM-slutrunden, der i januar 2014 slog alle seerrekorder.

TV 2's sportschef Frederik Lauesen vil ikke kommentere forhandlingerne.

"Vi er lige nu inde i en proces med dem, der sælger det," siger han til Berlingske, men siger, at han havde håbet, at rettighederne havde været på plads på nuværende tidspunkt.

Top 20: Dramaet på håndboldbanen fascinerer danskerne 

Chef for DR Sporten Jakob Kwon, kan bekræfte, at VM-håndbolden ikke er sikret på dansk tv, men har ikke flere kommentarer.

Sportschef Jes Holm Andersen, SBS Discovery Media, siger til Berlingske, at det kommer bag på aktørerne, at de danske rettighederne ikke er afsat. TV3 har for år tilbage vist kvindehåndbold, men TV3's sportscef Peter Nørrelund vil hverken af- eller bekræfte, om selskabet blander sig i kapløbet om VM-rettighederne.

DR og TV 2 har delt rettighederne til de seneste to VM-slutrunder for herrer, og de har igen afgivet et fælles bud på VM i Qatar.

Q1: TV 2 giver blodtud til SBS Discovery  

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

I JP/Politikens Hus har aviserne afsluttet forhandlingerne om afskedigelser, og samtidig er opsigelser blevet annonceret på flere andre adresser i Mediedanmark. En længe ventet aftale med Netflix landede, og i Norge er en global podcasttrend, som DR følger tæt, blevet tydelig. Få overblikket her.

Klumme: Censur af sociale medier styrer mod at været reguleret af annoncører

Der er de seneste år er der taget flere skridt mod en privatisering af reguleringen af ytringsfrihed på platforme, vi oplever som digital infrastruktur for den offentlige samtale. Det seneste træk, hvor annoncører boykotter Twitter, peger i retning af, at nu bliver grænserne også sat af virksomheder, skriver Uffe Gardel.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs