MediaWatch

TDC og Stofa sætter priserne op

Både Yousee og Stofa hæver prisen på den store tv-pakke til nytår, selvom det kan accelerere kundernes fravalg af de dyreste tv-pakker.

Det bliver en tand dyrere at se tv næste år for kunder hos Yousee og Stofa, skriver Berlingske Business.

Begge distributører varsler prisstigninger på den store tv-pakke, så den efter nytår koster omkring 500 kr. hos begge. Stofa hæver prisen med 20 kr. til 499 kr. om måneden, mens Yousee lægger 30 kr. oven til 509 kr.

Det skyldes prisstigninger hos tv-selskaberne, siger begge.

"Prisen på TV-pakker er nærmest fordoblet på seks-syv år, fordi programselskaberne har fundet ud af at flytte indtægtskilderne fra et konjunkturfølsomt reklamemarked til kabelnettene, som er mere stationære. Stærke programselskaber som TV 2, SBS og Viasat har kanaler, som man bare skal have, fordi forbrugerne efterspørger dem, og da vi ikke kan smide TV 2, Kanal 5 og TV3 ud, må vi lade priserne stige," siger Kim Falkenhard, indholdsdirektør hos Stofa til Berlingske.

Stofa giver som noget nyt samtidig med prisstigningerne alle med et tv-abonnement en gratis internetforbindelse med i købet for at skille sig ud i konkurrencen med TDC's Yousee.

Fravælger store pakker

Prisstigninger skal samtidig kompensere for faldende omsætning på den store tv-pakke, siger TDC, der med Yousee er den største kabel-tv distributør med mere end 1,1 mio. husstande på kundelisten.

På tre år har 13 pct. af Yousees kunder droppet fuldpakken, der haromkring 60 kanaler, mens 27 flere i samme periode valgte grundpakken, der har omkring 25 kanaler. TDC er ikke den eneste distributør, der mærker udviklingen, der i USA har fået betegnelsen, cable shaving.

Yousees direktør, René Brøchner, siger til Berlingske, at han forventer den tendens vil fortsætte, men han understreger samtidig, at seerne foretrækker de dyre kanaler. Ifølge René Brøchner er de 16 mest sete kanaler danske med danskproduceret indhold, og det er det, der koster ifølge Rene Brøchner.

Mere fra MediaWatch

16 medarbejdere fratræder på Jyllands-Posten

Syv journalistiske medarbejdere forlader avisen, mens yderligere ni medarbejdere er blevet opsagt - herunder en redaktionel analysechef. Derudover lukker Jyllands-Posten for kommentarsporet på Facebook. (Opdateret)

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs