MediaWatch

Tv-station vil producere til nettet først

Medarbejderne på TV Syd skal fremover levere indslag og optagelser til nettet, før de producerer til tv som en konsekvens af seernes vandring mod online platforme, forklarer nyhedschef.

Den regionale TV 2-station for Syd- og Sønderjylland, TV Syd, ændrer sin publiceringsstrategi.

Frem for at gemme optagelser og indslag til den næste programsatte nyhedsudsendelse, målrettes nyhedsproduktionen nu nettet, så medarbejderne fremover skal levere optagelser til nettet, før de producerer indslag til tv. Det skriver tv-stationen i en pressemeddelelse.

"Seerne forventer, at de kan få deres nyheder når som helst, hvor som helst og på lige den type smartphone eller tablet, de nu har valgt at bruge. Det stiller nye krav til os. Vi er simpelthen nødt til at levere nyhederne hurtigere og sørge for at være til stede på de platforme, hvor seerne også er," siger Claus Christensen, TV Syds nyhedschef, om det aktuelle web first-skridt.

Ændringen vil først og fremmest slå igennem på TV Syds website - den vil ikke påvirke stationens centrale nyhedsvindue kl. 19.30 i denne omgang, melder stationen.

"Ambitionen er, at hjemmesiden fremover skal indeholde mange flere videoklip, så de seere, der ønsker det, kan se TV Syds nyheder hurtigere og med flere supplerende klip. Men vi kommer ikke til at gøre det fra den anden dag til den anden. Vi skal lære det og blive gode til det. Online-medier har en helt anden puls end tv-nyheder, så det er et stort kulturskifte i hele måden at tænke produktionen på," siger Bjørn Olsen, redaktionsleder for TV Syds online medier i meddelelsen.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Nyt fra dansk og international streaming, papirmangel og andre udfordringer for traditionelle medier er blandt ugens vigtigste mediehistorier. Få overblikket her.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs