MediaWatch

Superliga-rettighederne er på plads frem til 2021

MTG og SBS Discovery Media har sikret sig tv-rettighederne til Superligaen fra 2015 og seks år frem.

Danske fodboldfans ved nu, hvor de kan se Superligaen på tv fra 2015 og seks år frem.

MTG og SBS Discovery Media kan nemlig meddele, at de har sikret sig tv-rettighederne til Superligaen fra 2015 og frem til sæsonen 2020/21.

MTG, som omfatter kanalerne TV3, TV3+, TV3 Puls, TV3 Sport1 og TV3 Sport2, har allerede tv-rettighederne til Superligaen, mens SBS, som blandt andet tæller Kanal 5 og 6'eren, bliver ny aktør i Danmarks bedste fodboldrække.

"Rettighederne til den danske Superliga er et særdeles godt produkt, der er yderst populært blandt seerne, så derfor er vi glade for at have sikret os rettighederne for uhørte seks sæsoner mere. Dette giver os et langsigtet perspektiv og forpligtelse til at fortsætte med at udvikle denne underholdningsoplevelse i høj kvalitet sammen med klubberne og Divisionsforeningen for vores seere og kunder," udtaler MTGs sportschef, Peter Nørrelund.

Debat: Dansk tv skal lave myresmør og nissekæber

Kombinerer med andre ligaer

Hos den nye dreng i klassen SBS er man naturligvis begejstrede for at have sikret sig rettighederne.

"Vi vil have Danmarks stærkeste kommercielle tv-kanaler. Derfor er jeg glad for, at vi nu også kan tilbyde vores seere den bedste danske fodboldrække," udtaler Christian Kemp, adm. dir. for SBS Discovery Media, i en pressemeddelelse.

TDC jagter vækst på mediemarkedet

"Rettigheden til Superligaen, kombineret med vores eksisterende rettigheder til alle europæiske kvalifikationskampe frem mod EM 2016 og VM 2018, inklusiv alle det danske landsholds kampe, engelsk og spansk topfodbold og vores nylige opkøb af Eurosport taler for sig selv," udtaler han.

Canal9 er dermed ude af superliga-billedet efter sæsonen 2014/15. Siden 2012 har Canal9 haft superliga-rettigheder.

I den nye aftale har MTG retten til at vælge 1., 3., 4. og 6. kamp i hver spillerunde, mens SBS kan vælge 2. og 5. kamp i hver spillerunde.

Ekstra Bladet melder sig ud af Superliga-kamp

Mere fra MediaWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs