MediaWatch

DR-vagthund: Syddanske skriver opskriften på nye problemer

Medierne har god grund til at gå bodsgang efter dækningen af Venstres hovedbestyrelsesmøde, mener DR's seerredaktør Jacob Mollerup, der er uenig med Syddanske Mediers chef i, at der er på tide at forlade gabestokken.

Foto: Bjarne Bergius Hermansen

"Der er ærligt talt inden grund til at udskylde noget af betydning," lød det i et indlæg på MediaWatch i går fra Syddanske Mediers adm. direktør og chefredaktør, Peter Orry.

Debat: Nu må bodsgangen høre op

Men den holdning er opskriften på nye problemer, mener DR's seerredaktør, Jacob Mollerup, der i en klumme på Dr.dk tværtimod opfordrer til at sætte mediedækningen d. 3. juni på skoleskemaet i timerne om journalistisk kildekritik.

Da landets største nyhedsmedier på stribe erklærede, at Lars Løkke Rasmussen ville gå af som formand for Venstre ved aftenens hovedbestyrelsesmøde overtrådte de grundlæggende journalistiske principper.

"Det skal være fundamentalt, at man ikke videregiver noget som en kendsgerning, før det kan dokumenteres. Indtil da er og bliver det et rygte eller et forlydende. Og skal det citeres, skal det være så transparent som muligt, hvor rygtet kommer fra. Det kan vi alle være helt enige i på en rolig dag. Udfordringen er at huske det, når det stormer allermest," skriver Jacob Mollerup.

Skal medier lappe hullet i den journalistiske troværdighed, skal d. 3. juni ikke glemmes, men tages seriøst og træne diciplinen "forbehold og omtanke" også når det går stærkt.

"DR har et fint strategisk slogan - "Et skarpere DR". Det bruges med relevans i mange sammenhænge. Man kunne overveje et par supplerende journalistiske slogans: Der er næppe meget gennemslagskraft i "Et DR med flere forbehold". Men et mere nuanceret DR er der nu ganske gode perspektiver i. Og det behøver ikke blive uskarpt af den grund."

Mere fra MediaWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs