MediaWatch

M2Film A/S fyrer syv trods pænt regnskab

M2Film leverer et overskud på otte mio. kr. i 2013, men filmkoncernen skærer alligevel syv stillinger i datterselskabet Duckling.

Mads Munk

Filmkoncernen M2Film A/S præsterede et overskud på 8 mio. kr. i 2013 efter et år med vækst i bl.a. reklamefilmproduktion og etablering af nye forretningsenheder.

Men det forhindrer ikke, at M2 Films datterselskab, Duckling, som leverer ydelser inden for postproduktion, for nylig måtte sige farvel til syv medarbejdere.

”Det er uvant for os at sige farvel til medarbejdere på denne måde, for vi har stort set kun haft tilgang i de seneste år. Men det er en nødvendig del af M2-koncernens udvikling, at vi også tager fat og tilpasser forretningen på de områder, hvor vi bare ikke rammer markedet optimalt. Nu vil vi styrke vores kerneforretning yderligere og transformere Duckling til at blive en fuldt integreret del af M2-koncernen,” forklarer direktør og grundlægger Mads Munk, M2 Film, i en pressemeddelelse.

Resultat på otte mio.

M2Films årsregnskab for 2013 vidner ellers om et år med vækst.

Ved udgangen af 2013 var antallet af medarbejdere i M2Film-koncernen mere end fordoblet i forhold til 2012. Omsætningen for 2013 blev 175 mio. kr., hvilket er en stigning på 29 pct. i forhold til 2012, og årets resultat blev et plus på 8 mio. kr. på bundlinjen.

”Resultatet er tilfredsstillende. Det vidner om vores øget fokus på at optimere den nuværende forretningen - en udvikling der vil slå rigtig igennem i 2014”, siger Mads Munk.

International ekspansion er del af M2 Film fremtidsstrategi. I2013 udvidede M2 med etableringen af animationsstudiet Picture This Studio i Bangkok, som i dag beskæftiger ca. 100 medarbejdere. Den internationale udbygning er fortsat i 2014, og senest har koncernen etableret af selskabet M2 Entertainment Ltd. i London, som skal være et omdrejningspunkt for ydelser inden for branded entertainment i form af animerede TV serier og film.

London-afdelingen har bl.a. en nøglerolle i produktionen af en række internationale tv-serie animationsproduktioner.

M2Film kåret som årets filmproducent

Forsiden lige nu

Briefing: Ugen i mediebranchen

Der bliver rusket godt og grundigt op i DR's bestyrelse ved årsskiftet, og Bonnier Publications kommenterede i ugens løb den langtrukne forhandling om afskedigelser. Dét og meget mere i den ugentlige briefing fra begivenhedernes gang i mediebranchen.

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere