MediaWatch

”Rådden kørsel”? TV 2 Østjylland slipper for ny retssag

Procesbevillingsnævnet har afvist at lade anklagemyndigheden anke frifindelse af TV 2 Østjylland for anklager om at have opfordret til såkaldt ”rådden kørsel”.

En byretsdom i Aarhus, som i juli frifandt to medarbejdere og den ansvarlige for stationen TV 2 Østjylland, bliver ikke anket til Landsretten.

TV 2 Østjylland frikendt for at opfordre til "rådden kørsel"

Anklagemyndigheden har søgt om tilladelse til at anke frifindelsen til landsretten, men det har Procesbevillingsnævnet afvist.

”Det er glædeligt, at det nu med syvtommersøm er fastslået, at TV 2 Østjylland ikke har opfordret nogen til at køre råddent. Tværtimod påviste vores indslag, at der er store problemer med trafikkulturen i området, og at det snarere er de problemer, der kræver en indsats fra politiet og anklagemyndigheden,” siger Peter Kramer, direktør for TV 2 Østjylland i en pressemeddelelse.

Det fremgår af afgørelsen, at Procesbevillingsnævnet kan tillade anke af domme;

”… Hvis sagen er af principiel karakter, eller særlige grunde i øvrigt taler herfor. Efter sagens oplysninger og det til støtte for ansøgningen anførte finder nævnet at disse betingelser ikke er opfyldt. Nævnet kan derfor ikke imødekomme anklagemyndighedens ansøgning”.

Ulovlig kørsel skulle skaffe billeddækning

TV 2 Østjylland var tiltalt i byretten for at opfordre en bilist i Gellerup til at overtræde færdselsloven ved såkaldt ”rådden kørsel”, så stationen kunne få billeddækning til et nyhedsindslag. I et nyhedsindslag sidste år kunne man se den mandlige bilist køre over for rødt lys i et befærdet kryds med en voldsom fart.

De to pågældende medarbejdere har under hele forløbet afvist at have opfordret den unge bilist til at overtræde færdselsreglerne.

Mere fra MediaWatch

Snapchat indleder samarbejde med H&M

Det sociale medie lægger platform til, at brugerne fremover får mulighed for at ”prøve” digitale designs fra den svenske tøjforretning med augmented reality.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs