MediaWatch

Breinholt ny TV 2-programchef

TV 2 henter endnu en tv-profil fra DR. Thomas Breinholt bliver ny programchef på hovedkanalen - mens Sune Roland afløser Maiken Wexø som chef for nichekanalerne.

Foto: Foto: DR

Dagen før TV 2's 25 års fødselsdag sætter stationen nyt chefhold. Det oplyser koncernen i en pressemeddelelse.

DR's dokumentarredaktør Thomas Breinholt bliver ny programchef på hovedkanalen. Han kommer fra DR, hvor han senest har været dokumentarredaktør.

"Thomas Breinholt er en af branchens mest kreative tv-folk og har stået bag et væld af originale dansk-udviklede programidéer. Seerne efterspørger netop disse typer programmer som modvægt til de internationale formater, og på TV 2 ønsker vi endnu flere nye, stærke idéer med relevans for seerne. Thomas’ evne til at identificere vigtige dagsordener i samfundet er en central brik, når vi nu for alvor går i gang med at løfte hovedkanalens nye programstrategi," siger programdirektør Anne Engdal Stig Christensen, TV 2, i meddelelsen.

Thomas Breinholt har tidligere været ansat på TV 2, hvor han bl.a. har udviklet programmer som 'Åndernes magt', 'Operation X' og 'Zulu Djævleræs'.

Han afløser Sune Roland på posten, der 1. oktober bliver chef for TV 2 Networks og dermed efterfølger Maiken Wexø, der for nylig skiftede til SBS Discovery.

Her skal han som kanalchef sikre udviklingen af nichekanal-familien; TV 2 Zulu, TV 2 Charlie, TV 2 FILM og TV 2 Fri.

"TV 2's små kanaler står rigtigt stærk i hver deres målgruppe, men det må aldrig blive en sovepude. Et af vores fokusområder de kommende år er løbende at udvikle nichekanalerne, så deres programmer til enhver tid understøtter den aktuelle strategi og også i fremtiden er attraktive for seerne – og til det arbejde er Sune Roland det helt rigtige valg," siger Anne Engdal Stig Christensen, TV 2, og fortsætter:

"Sune har et meget erfarent og bredt tv-blik, der evner at favne mange genrer, målgrupper og kanaler. Samtidig er han en utrolig dygtig leder, der på nichekanalerne skal arbejde sammen med et stærkt redaktørkorps. Han har været en stor gevinst for hovedkanalen og holdet bag, og derfor skal han i sin nye position også være med til at opdyrke et tættere samarbejde mellem kanalledelserne på tværs af TV 2's organisation, så vi samlet set styrker programindhold på alle vores kanaler."

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Nyt fra dansk og international streaming, papirmangel og andre udfordringer for traditionelle medier er blandt ugens vigtigste mediehistorier. Få overblikket her.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs