MediaWatch

DR ikke længere forpligtet til at bringe Morgenandagt

Den nye public service-kontrakt stille ikke specifikt krav om, at Morgenandagten skal indgå i DR's dækning af den kristne kulturarv. I praksis, siger DR, vil det dog næppe føre til ændringer.

DR er ikke længere, formelt, forpligtet til at bringe den daglige transmission fra morgenandagten fra Københavns Domkirke. Den tidligere public service-kontrakt udspecificerede, at DR skulle dække morgenandagten og kristne højtider som en del af formidlingen af den kristne kulturarv.

Formidling af kristen kulturarv er stadig et krav. Men i den nye kontrakt, der overordnet mindsker detailreguleringen af DR og den formelle politiske indblanding i, hvilke programmer DR skal sende, er specificeringen af de særlige programmer slettet.

I praksis vil det  dog næppe få nogen betydning for programmet, der bringes hver morgen på tv-kanalen DR K, siger kanalredaktør på DR K, Flemming Hedegaard Larsen:

”Tro og eksistens er en væsentligt stofområde på DR K, og vi vurderer løbende, hvordan vi dækker det bedst. Men intet peger på, at vi skulle stoppe med at sende Morgenandagten, der er et relevant tilbud i vores portefølje.”

Politisk mærkesag

Morgenandagten har ført en noget omtumlet tilværelse. I forbindelse med sammenlægning af P1 og P2 blev den flyttet over på  DAB og DR2's morgenflade. Det mødte kritik fra flere kirkelige personer - heriblandt DR-bestyrelsesmedlem Katrine Winkel Holm, at programmet blev flyttet fra en bred kanal til nogle smallere kanaler. 

Efter relanceringen af DR2 og DR K har den fået nyt hjem på DR K, der nu er blevet DR's "kirkekanal" . Den findes stadig på Dr.dk og på DAB. 

I forhandlingerne om medieaftalen for 2013-2014  har DR's dækning af den kristne kulturarv været en mærkesag for især Dansk Folkeparti. Den nye public service-kontrakt udspecificerer, at DR i sin public service-redegørelse skal redegøre konkret for sin formidling af den kristne kulturarv. Punktet var i redegørelsen for 2012 ikke et selvstændigt fokus, men indgik i andre afsnit som kultur, tv og musik.

Danske Folkepartis medieordfører Morten Marinus, siger, at partiet gerne "vil gå med livrem og seler", når det gælder DR's dækning af den kristne kulturarv.

"Vi forventer ikke, at der i praksis vil ske ændringer i sendefladen. Men vi vil gerne gøre det lettere at holde øje med DR på det område," siger han.
 

Mere fra MediaWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs