MediaWatch

SBS vil have X Factor-finale flyttet

DR bør rykke finalen i X Factor, fordi den falder sammen med Danmarks VM-kvalifikationskamp mod Tjekkiet, mener SBS, der sender landskampen.

Det tangerer chikane, når DR1 sender finalen i seermagneten X Factor d. 22. marts, mener SBS. Det er nemlig samme tidspunkt, som SBS sender Danmarks afgørende VM-kvalifikationskamp mod Tjekkiet på udebane på Kanal 5.

"Landskampen er noget, som vi synes mange danskere skal følge med i, og den har været planlagt i halvandet år. Det betyder, at DR har vidst, at de har lagt finalen på samme tid som landskampen, og det ligner derfor, at DR vil genere os," siger informationschef Jesper Jürgensen, SBS Media.

Han opfordrer DR til at flytte X Factor-finalen, så fodboldfans ikke bliver tvunget til at vælge, om de skal se X Factor-finale kl. 20 - eller slå over på fodboldlandskampen, der går i gang en halv time senere.

Den mulighed ser DR imidlertid ikke. X Factor finalen afholdes i Jyske Bank Boxen i Herning, og der allerede er røget mange billetter til showet over disken, oplyser DR.

"Jeg kan kun beklage, at der er nogle mennesker, der kommer til at gå glip af det ene eller andet. Det er ikke vores intentioner at afskære folk fra at få en oplevelse frem for den anden, men jeg håber selvfølgelig, at folk vælger finalen i X Factor," siger underholdningschef i DR, Jan Lagermand Lundme, til Jyllands-Posten.

SBS-premiere lider under generel reality-mathed

SBS: DR3 svigter public service-opgave

Mere fra MediaWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs