MediaWatch

Tv-produktionsbranchens omsætning eksploderer

Dansk tv-produktion oplever et rent boom. I perioden 2009 til 2011 er tv-branchens omsætning steget med 58 procent.

Den private danske tv-branche er kernesund, viser ny rapport, 'Danske Indholdsproducenter - film, tv og computerspil i tal 2011.'

Rapporten udsendes af Producentforeningen og opgør omsætning og beskæftigelse i de brancher, som foreningen omfatter.

Der produceres danske programmer som aldrig før til et stigende antal kanaler, der alle ønsker at tilføre lidt dansk islæt. Således er f.eks 7’eren fra SBS allerede fra lanceringen udstyret med en del danske produktioner.

Tv og reklamefilm nyder stor vækst i omsætningen, mens computerspil og film er gået tilbage i forhold til 2010.

Tv overhaler film
Tv-branchens omsætning overgår i 2011 for første gang filmbranchens omsætning, skriver Producentforeningen i en pressemeddelelse. Set over hele perioden 2009 til 2011 er tv-branchens omsætning steget med 58 procent.

Fra 2009 til 2011 øgedes den samlede beskæftigelse i brancherne med 12 procent. Stigningen stammer især fra tv-branchen, men også reklamefilm og computerspil bidrager til væksten.

Kreativ konkurrence ønskes
I sidste uge var Producentforeningen ikke desto mindre ude at slå på tromme for, at danske tv-producenter skal have yderlig adgang til DR's produktionsbudgetter - udover de ca. 220 mio., der lovbestemt lægges ud til de private leverandører årligt.

Er strategien klog? Kunne det ikke risikere vække det modsatte af sympati, når I klager jeres nød?

“Producentforeningen har ikke beklaget sig – vi har påpeget at der er et behov for at få etableret en konkurrencesituation på tv-programproduktion, kreativt som økonomisk," siger direktør Klaus Hansen, Producentforeningen.

"Så, ja der er vækst i omsætning og beskæftigelse – det kan alle kun være tilfredse med, både politikere fordi det viser at de har besluttet de rigtige rammebetingelser for tv-stationerne, fordi højere omsætning er med til at konsolidere branchen.”

 

 

Mere fra MediaWatch

Læs også

Seneste nyt

Se flere jobs