MediaWatch

Jelved ind i sag om streamingrettigheder

Kulturministeren skal forholde sig til, i hvilket omfang DR- og TV2-serier skal være tilgængelige på streamingtjenester som f.eks. Netflix.

Politiken har i den seneste tid beskrevet de udfordringer som både DR og TV2, men også de danske produktionsselskaber står over for, efter at både danske og udenlandske streamingtjenester er kommer ind på det danske marked.

Både DR og TV 2 har gået hårdt efter de danske produktionsselskaber for at sikre sig rettighederne til fremtidige tv-serier, så f.eks. tjenester som amerikanske Netflix eller danske YouBio ikke automatisk får fingre i dem.

”Hidtil har vi bare givet rettighederne til de producenter, der har lavet noget for os, og så betalt lidt mindre for serierne. Men streamingtjenesterne er en ny konkurrent for os, og jeg er ikke sikker på, at vi vil lave de samme aftaler på de nye serier,” sagde TV2´s Keld Reinicke i går til Politiken.

Avisen skriver i dag, at problematikken har fået Venstres kulturordfører Michael Aastrup Jensen til at bede kulturminister Marianne Jelved forholde sig til, i hvilket omfang serier produceret af TV 2 og DR bør være tilgængelige på diverse kommercielle streamingtjenester.

- TBC

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere