MediaWatch

DR-redegørelse ventes færdig i dag

Politikere, producenter og dokumentarister mener, at DR-ledelsen har et problem i demo-sag. DR er foreløbigt tavs, men mediehusets redegørelse ventes færdig i dag.

Sagen omkring DR´s dækning af retssagen af EBH Bank-krakket fortsætter ufortrødent, og i dagens aviser er der ny kritik af DR´s håndtering af sagen.

I Politiken fortæller socialdemokraternes medieordfører Mogens Jensen, at sagen skader DR´s troværdighed:

”Sådan som sagen er oplyst indtil nu, så ser det ud som, at journalisten burde være klar over, at der var tale om en iscenesættelse. Optagelser fra blandt andet produktionsselskabet mere end antyder, at en journalist ikke kunne undgå at vide, at her var man ved at producere en dokumentar, hvor man brugte de mennesker i en særlig sammenhæng. Hvis det er tilfældet, så er det helt uacceptabelt,” siger Mogens Jensen, der bakkes op af Dansk Folkepartis Morten Marinus.

Så er det svært at lave dokumentar
I Berlingske langer dokumentarfilmmagerne Christoffer Guldbrandsen og Mads Brügger ud efter DR-direktionens beslutning om ikke at sende de omtalte optagelser fra retssagen, hvor produktionsselskabet Larm Film havde arrangeret, at vrede EBH-aktionærer skulle demonstrere foran retsbygningen.

”Personligt mener jeg, at DR´s håndtering af sagen er mildt sagt uforståelig. Brug af journalistiske setup er hverdag på alle medier, og at sløjfe et program på den baggrund, og inden nogen har set det færdige resultat, er mildt sagt pudsigt,” lyder det fra Christoffer Guldbrandsen, der har lavet flere dokumentarer for DR.

Filmmageren Mads Brügger udtaler ligeledes, at DR vil få svært ved at sende fremtidige dokumentarer, hvis de skal overholde samme standarder, som DR lægger op til i forhold til den omtale serie.

Samme pointe nævnes i dagens Jyllands-Posten, hvor DR får kritik fra forskellige dele af produktionsmiljøet – bl.a. fra områdedirektøren i Det Danske Filminstitut, Claus Ladegaard, der er ansvarlig for at fordele støttemidler til dokumentarfilm.

”Hvis man ikke må benytte nogen form for konstruktion i DR-sammenhæng, vil det være en begrænset del af de dokumentarfilm, vi støtter, der kan sendes. Hvis overhovedet nogen.”

Det er ikke lykkedes nogen af aviserne at få DR i tale – herunder mediedirektør, Gitte Rabøl, der er ansvarlig for programindholdet på DR1 – men ifølge Berlingske ventes DR´s redegørelse af sagen at være færdig i dag.

- TBC

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere