MediaWatch

Larm Film afhænger af samarbejde med DR

Det vil have alvorlige økonomiske konsekvenser for det lille produktionsselskab Larm Film, hvis sagen om den iscenesatte demonstration skader samarbejdet med DR.

Der gik et par dage, før Larm Film åbnede munden og svarede på DR's kritik af produktionsselskabets metoder i sagen om den iscenesatte protest mod EBH Bank foran Retten i Hjørring.

Hvis sagen kaster grus i samarbejdet mellem de to parter, kan det have store konsekvenser for det lille produktionsselskab.

Larm Film ApS hører til blandt de meget små produktionsselskaber, og DR er en helt afgørende kunde for selskabet, der primært laver faktaformater og dokumentarfilm, og hvis mest sete program er faktaserien 'Velkommen til Virkeligheden', som det co-producerede for TV 2. Larm Film har i 2012 desuden været co-producent på dokumentarfilmen 'Ordet Fanger', der er produceret for DR2.

"Hvis samarbejdet med DR knækker... det kan jeg ikke overskue. Det kan jeg slet ikke overskue. Det vil have meget alvorlige konsekvenser. Men jeg går ud fra, at det ikke knækker. Vi har været - og er - meget glade for vores samarbejde med DR," siger direktør i Larm Film, Søren Steen Jespersen.

Et af tre afsnit stoppet
Larm Films økonomi er ganske spinkel. I 2010/11 havde selskabet en bruttoavance på ca. 350.000 kr. og et underskud på knapt 5.000 kr. Regnskabet for 2011/12 vil vise et lille overskud, fortæller Søren Steen Jespersen.

Han regner ikke med, at den igangværende sag om DR's dækning af Larm Films "demonstranter" foran Retten i Hjørring vil give nogen direkte økonomiske tab for Larm Film.

DR har godt nok udmeldt, at programmet om EBH Bank, der er et af en serie på tre afsnit om den økonomiske krise i Danmark, skrottes. Men det ændrer ikke - derudover - ved kontrakten mellem DR og Larm Film, siger Søren Steen Jespersen.

"Vi har en kontrakt med DR på tre afsnit, og vi har ikke gjort noget galt. Vi har fulgt det koncept, vi har aftalt med DR, til punkt og prikke," siger direktøren, der fortæller, at han fik besked fra kanalchef på DR1, Lotte Lindegaard, om at programmet om finanskrisen ikke vil blive sendt, men at de to øvrige vil.

Søren Steen Jespersen understreger, at han har haft en godt samarbejde med Lotte Lindegaard, som også forsvarede Larm Films dokumentariske metoder, som DR's nyhedsdirektør, Ulrik Haagerup, senere kritiserede og kaldte "i strid med DR's programetik".

Søren Steen Jespersen skal mødes med Lotte Lindegaard, når stormen har lagt sig lidt.

"Nu skal vi have et møde med Lotte Lindegaard og snakke hele det her tumultariske forløb igennem Vi skal se på, hvordan vi kommer videre med de to næste programmer og afklare, hvad vi helt konkret gør," siger han.

- JHT

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere