MediaWatch

TV3 på vej med to nye sportskanaler

TV 2 Sport bliver i TV3-regi til to nye sportskanaler, TV3 Sport 1 og TV3 Sport 2, der begge skal sende fra London lige som TV3's øvrige kanaler.

Opkøbet af TV 2 Sport får TV3's pose med sportsrettigheder til at bugne så meget, at koncernen vil lancere to sportskanaler; TV3 Sport 1 og TV3 Sport 2.

Begge kanaler står til at skulle sende i HD fra London lige som TV3's øvrige kanaler. Det fremgår af den britiske tv-myndighed Ofcoms liste over sendetilladelser, hvor TV3 Sport 1 og TV3 Sport 2 blev tilføjet i november sidste år.

Nyt set-up i dag
Også TV3's øvrige kanaler sender fra London, bl.a. for at skumme den kommercielle fløde af at opere under britiske reklameregler, der er mere lempelige end de danske på en række punkter.

TV3 afholder over middag i dag pressemøde om det nye set-up. I sidste uge blev organisationsændringerne indledt, da TV3 holdt samtaler med de ansatte på TV 2 Sport og opsagde mere end halvdelen af de ansatte.

Fodbold-gigant
Overtagelsen af TV 2 Sport gør TV3/MTG næsten enevældig, når det gælder de lukrative rettigheder til premium fodbold. Koncernen sidder på rettighederne til samtlige kampe i Champions League, 4 ud af de 6 ugentlige kampe i Superligaen og rettighederne til Premiere League, som TV3 overtager fra SBS Media til efteråret.

Derudover råder TV 2 Sport over rettigheder til håndbold- og tennisturneringer, heriblandt tennisturneringen WTA, som selskabet nappede fra Eurosport før jul, og en mængde mindre tunge rettigheder - fra golf til atletik, ishockey og bull riding.

Skal sende topfodbold
Det er sandsynligvis for at få udnytte og skære snittet mellem premium rettigheder og mindre sportsrettigheder bedst muligt, at TV3 lancerer mere end en TV3 Sport.

TV3 kan dog ikke ryste posen og fordele rettighederne helt frit. Som et led i konkurrenmyndighedernes godkendelse af købet af TV 2 Sport, har TV3 forpligtet sig til fortsat at sende TV 2 Sports premium-fodbold på en kanal med samme distribution som TV 2 Sport - dvs. inklusiv Canal Digital og Boxer.

TV3+ en brik
En vigtig brik i sportspuslespillet kan også blive TV3+, hvor TV3 bl.a. sender Champions League. Kanalen blev holdt uden for i den nyligt indgåede distributionsaftale med Boxer TV, der gør TV3 og TV3 Puls til en del af Boxers tilbud her fra januar. Dermed har TV3 muligheden for at reservere nogle sportsbegivenheder til TV3+ og høste en større del af distributionsindtægterne gennem MTG's egen distributionsforretning i Viasat.

TV3 ønsker ikke at kommentere planerne før dagens pressemøde - hvor sløret formentlig også løftes for, hvilken rolle kanalen TV 2 Sport Premiere League kommer til at få eller ikke få i det nye set-up.

Hos den vigtige tv-distributør YouSee ønsker vicedirektør Ulf Lund ikke at kommentere på, hvorvidt de er blevet præsenteret for ideen om to sportskanaler, og hvordan de forholder sig hertil.

- LR

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere