MediaWatch

Borgen 3 slog flere sæsonåbninger og satte personlig rekord

Næsten 1,8 millioner danskere så med, da Birgitte Nyborg forsøgte at vende tilbage til politik i Borgen 3.

Danskerne kunne pleje deres tømmermænd efter nytårsaften til synet af det første afsnit Borgen 3, der rullede over DR1 i aftes. Det var der mange, der gjorde - og også flere end der så åbningsafsnittet af Borgen 2 og af et andet DR-hit, nemlig Forbrydelsen 3.

På årets første dag fulgte der således ifølge Dr.dk ikke mindre end 1,763.000 millioner danskere med, da seriens hovedperson Birgitte Nyborg vendte tilbage til Danmark og dansk politik.

Til sammenligning var seertallet til første afsnit af sæson to på 1,42 millioner, mens åbningsepisoden af Forbrydelsen 3 trak 1,7 millioner seere til fjernsynet tilbage i september.

Samtidig var der tale om, hvad man kan kalde en personlig rekord for Borgen, da afsnittet er det mest sete Borgen-afsnit. Ifølge Dr.dk havde det 245.000 flere seere end det hidtidige top-afsnit, som var episode 17 af sæson to.

Det skal nævnes, at DR1 og DR HD tidligere har slået seertallene sammen for Borgen, hvorved forskellen mellem det mest sete afsnit og de følgende derved ikke er så stor.

- TBC

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere