MediaWatch

Grønlands "DR" skal endevendes

Grønlands public service station, KNR, får eftergivet en gæld på 15 mio. kr. til landsstyret, men samtidig skal stationens økonomi og effektivitet kortlægges.

Grønlands regering sætter nu en uvildig undersøgelse i gang af den grønlandske public service station KNR. Det skriver den grønlandske netavis Sermitsiaq.ag.

Undersøgelsen skal afdække, om de grønlandske seere og lyttere får nok valuta for de cirka 65 mio. kr. stationen får årligt i tilskud til driften. Ud over tilskuddet har KNR trukket på en kredit hos landsstyret på 15 mio. kr. - en post, der koster stationen næsten en mio. kr. i renter årligt. Den gæld vil landsstyret eftergive stationen, men samtidig lukke for lånemuligheden. 

Undersøgelsen skal også afdække KNR’s seer- og lyttertal og muligheden for at dele public service-forpligtelsen ud på flere aktører. 

KNR har kørt med underskud de seneste syv år - i august gennemførte stationen en storstilet sparerunde, hvor hver 10. stilling blev skåret væk.

- LR 

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Jyllands-Posten skærer millioner af printsider væk, nye tal gør status over tv- og streaming-forbruget, og forskere giver tips til kunstig intelligens i medievirksomheder. Vi gennemgår de saftigste historier på MediaWatch i uge 49 lige her.

Læs også

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs