MediaWatch

David Trads undskylder ni år gammelt karaktermord

David Trads undskylder nazi-anklager mod spindoktor efter DR´s ”Hængt ud på forsiden”-program. Politiker kræver større selvjustits hos medierne.

Hellere undskylde forsinket end slet ikke at undskylde.

Sådan lader ræsonnementet til at være hos Berlingskes USA-korrespondent og tidligere chefredaktør på Information, David Trads, efter at han i går sendte en beklagelse med ni års forsinkelse.

Undskyldningen kommer efter DR´s seneste ”Hængt ud på forsiden”-program, der tog sagen omkring VK-regeringens tidligere spindoktor Henrik Gade Jensen under behandling.

Sagen drejer sig om, at dagbladet Information i 2003, da David Trads sad i chefstolen i Store Kongensgade, skrev at daværende kirkeminister Tove Fergos (V) havde en højreekstremistisk rådgiver med nazi-sympatier

Men historien havde ikke rod i virkelighed, viste det sig, hvilket David Trads efter udsendelsen på DR erklærede sig enig i via en besked på Facebook. Her skrev han:

”For ni år siden, da jeg var chefredaktør for Dagbladet Information, bragte avisen en stort opsat forsideartikel, der hængte Henrik Gade Jensen, dengang spindoktor for kirkeministeren, ud som højre-ekstremist med nazi-sympatier. Artiklen, hvis offentliggørelse jeg naturligvis havde det fulde ansvar for, viste sig ikke at være korrekt - og derfor burde den aldrig have været bragt. Jeg undskylder hermed over for Henrik Gade Jensen, at vi dengang bragte historien, og jeg undskylder, at jeg ikke tidligere har beklaget den, skulle det vise sig, grundløse anklage. Det kan der være mange grunde til, men ingen af dem er relevante.”

Men den giver den konservative politiker Rasmus Jarlov ikke meget for.

Mere selvjustits, tak!
I et indlæg på pol.dk skriver den konservative folketingspolitiker, at det er godt, at DR sætter fokus på tilfælde, hvor medierne har fejlet – men han har ikke noget til overs for, at David Trads ikke vil stille op i programmet, og at den tidligere chefredaktørs undskyldning kommer med ni års forsinkelse.

Samtidig efterlyser han mere selvjustits i medierne:

”Der er blevet talt i årevis om, at medierne eksempelvis burde lave et branchekodeks om, at de skal bringe rettelser til deres historier i lige så stort format, som deres oprindelige forkerte historier. Politikerne skal holde sig fra lovindgreb mod den frie presse, så den slags bør komme fra medierne selv. Spørgsmålet er kun, hvad de venter på. Hvorfor udarbejder de ikke strammere presseetiske retningslinjer, og hvorfor ser det ikke ud til have nogen som helst konsekvenser for eksempelvis en mand som David Trads, at han har ødelagt en anden mands liv,” spørger Rasmus Jarlov.

- TBC

Mere fra MediaWatch

Watch Medier opruster og udvider i Norge

Ansættelsen af nyhedsredaktør er en del af danske Watch Mediers norske søstermediers ekspansion. I løbet af 2022 skal han stå for lanceringen af to nye branchemedier.

45.000 så europæisk fodboldkamp hos lokalmedie

Redaktionschef kalder seertallene for ”rigtig flotte” i en lederartikel, efter at regionalavisen sikrede sig rettighederne til at vise Viborg FF’s Conference League-kamp på sin hjemmeside.

Læs også

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs