MediaWatch

Grønlandsk tv nedlægger over hver 10. stilling

De redaktionelle stillinger i København nedlægges. Det samme gør afdelingen for produktion af børne-tv.

Grønlands public service station, KNR, har nedlagt 11 af i alt 94 stillinger. I fredags blev otte medarbjededer varslet fyret, derudover vil tre ledige poster forblive ubesatte.

"Jeg er bange for at vi ikke kan leve op til vores public service-kontrakt, og hvis man kigger på meget af vores udstyr ligner det Storm P-løsninger," siger fællestillidsmand på KNR, Leif P. Hendriksen, til Journalisten.dk med henvisning til, at der før den sidste sparerunde var 109 medarbejdere på mediet. 

Han mener, at afskedigelserne vil kunne mærkes på det journalistiske produkt. Eksempelvis er ressourcekrævende graverjournalistik "en saga blot", siger han til Journalisten.dk.  

Konkret har sparerunden betydet, at de redaktionelle stillinger i København og Sisimiut, Grønlands næststørste by, nedlægges. Og at afdelingen for produktion af børne-tv ryger. 

Ifølge Leif P. Hendriksen er nedskæringerne en direkte konsekvens af politiske beslutninger i det grønlandske Landsstyre. Landsstyret har ikke villet prisregulere tilskuddet til KNR, hvilket reelt betyder færre midler hvert år. Den udlægning bestrides dog af et af de ansvarlige partier, IA, skriver Journalisten.dk.  

KNR har kørt med underskud de seneste syv år og havde sidste år et underskud på 1,9 mio. kr. 

- JHT

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Jyllands-Posten skærer millioner af printsider væk, nye tal gør status over tv- og streaming-forbruget, og forskere giver tips til kunstig intelligens i medievirksomheder. Vi gennemgår de saftigste historier på MediaWatch i uge 49 lige her.

Læs også

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs