MediaWatch

Manuskriptforfattere kritiserer TV 2

I en ny undersøgelse vender flere manuskriptforfattere tommelfingeren nedad til det samarbejde, de har haft med TV 2, om tv-serier som 'Lærkevej'.

Der er ikke mange stjerner til TV 2 som samarbejdspartner fra en række af landets mauskriptforfattere.

I en ny undersøgelse fra manuskriptforfatternes forening, Danske Dramatikere, der offentliggøres i foreningens blad Replikker i morgen svarer to ud af tre manuskriptforfattere, at de har haft en negativ oplevelse af samarbejdet med TV 2, skriver filmmagsinet Ekko. Kun 18 manuskriptforfattere har dog deltaget i undersøgelsen. Over for Ekko uddyber flere kritikken, der bl.a. går på, at TV 2 mangler tillid til manuskriptforfatterne og forståelse for den kunstneriske proces.

”Fordi TV 2 har en stor angst for ikke at ramme bredt nok, kom der mange kompromisser, jeg ikke havde regnet med. TV 2 har villet være originale og nyskabende, men samtidig vil de ramme over en million mennesker mellem tre og 80 år, og det er altså svært,” siger Mette Heeno, hovedforfatter på serien 'Lærkevej'.

”TV 2's fiktionschef Katrine Vogelsang erkender, at samarbejdet trænger til forbedring:

”Vi skal være bedre til at skabe en oplevelse af, at vi går hånd i hånd. Det er grundforudsætningen for at lave en god tv-serie. Vi skal for eksempel være bedre til at lave faste pitstops undervejs, så der skabes arbejdsro under udviklingen,” siger Katrine Vogelsang.

- LR

Mere fra MediaWatch

Læs også

Seneste nyt

Se flere jobs