MediaWatch

TV3 er klar til Big Brother

TV3-kanalernes forårsprogramflader får et ekstra løft i 2012 med to nye programmer i genren Factual Entertainment - tv-branchens seneste knopskydning af dokumentargenren. I ’Piratjagt’ kommer seerne på TV3+ på piratjagt ved den somaliske kyst. Et tv-hold har fået adgang på et af NATO-flådens skibe ved Afrikas Horn, og holdet har fået lov til at filme. Den serie er støttet af Public Service Puljen med 2,25 mio. kr.

TV3-kanalernes forårsprogramflader får et ekstra løft i 2012 med to nye programmer i genren Factual Entertainment - tv-branchens seneste knopskydning af dokumentargenren.

I ’Piratjagt’ kommer seerne på TV3+ på piratjagt ved den somaliske kyst. Et tv-hold har fået adgang på et af NATO-flådens skibe ved Afrikas Horn, og holdet har fået lov til at filme. Den serie er støttet af Public Service Puljen med 2,25 mio. kr.

TV3 lancerer også serien ‘Forfulgt’, hvor man i syv afsnit går tæt på ‘stalker’ fænomenet - særligt ofrene. Journalist Jacob Juhl er vært.

“De nye programmer er tiltænkt og eksekveres som alle vore programmer; de er ren underholdning. Det kan mærkes på fortælleformen og tempo,” siger programdirektør Morten Mogensen, TV3.

Reality ikke udtjent
Derudover er reality langt fra udtjent som kreativ ramme for tv, hvis nogle skulle lide af den vildfarelse. TV3s programflade favner adskillige versioner af genren, der kan defineres på mange måder.

“TV3 arbejder med mange afarter af de muligheder, der ligger i reality-formen, hvor den rene vare naturligvis er den ottende sæson af Paradise Hotel, der er netop gået i luften med 260.000 seere - væsentlig flere end i sæsonstarten i 2011,” siger han.

SBS strammer grebet i dette forår. Er jeres 'Big Brother bolværk' stærkt nok?

"Vi har respekt for alle konkurrenternes programmer - også Big Brother, fordi det fylder meget i fladen, men vi koncentrerer vort fokus på at udvikle egne programtilbud," siger Morten Mogensen.

Med i TV3s udbud er beslægtede reality-tilbud som f.eks. For lækker til love og Divaer i junglen, mens den særprægede Familien på bryggen, den skrappe Luksusfælden og ‘Tattoo’ befinder i hvert sine hjørner af Factual Entertainment.

I underholdningsgenren på TV3 finder man et comeback til ‘Vis mig dit køleskab’ på TV3 Puls, ‘Tæsk en kendt’, ‘Det perfekte minut’ og ‘Master chef.’
 

Mere fra MediaWatch

Læs også

Seneste nyt

Se flere jobs